Élet-Stílus

Képtelen nyerni az Arsenal

Hiába játszott félórát emberelőnyben Arsene Wenger együttese, a Middlesborough csapata pontot rabolt az Emirates stadionból. A Liverpool még rosszabbul járt, miután kikapott a városi rangadón.

Az Everton fölényes, 3-0-ás sikert aratott városi riválisa, az FC Liverpool felett az angol labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójában, s ezzel továbbra is veretlen. A Pool védelme borzasztó gyenge napot fogott ki, a két rutinos védő, Carragher és Hyypiä is sokat bakizott, Reina kapusról már nem is beszélve.

Az Everton első gólját Cahill lőtte a liverpooli védelem asszisztálása mellett, és ezután Andy Johnson pillanatai következtek. Az apró termetű csatár a finn középső védőt hagyta állva, majd Carragher rúgott hatalmas luftot, és Király Gábor egykori csapattársa a hálóba gurított. Az Everton harmadik találata igen komikus körülmények között született: José Reina az égbe öklözött egy kapujára tartó labdát, amelyet másodszor felugorva meg is kaparintott, csakhogy érezte, a játékszerrel együtt a gólvonalon túl landolna, ezért elengedte a labdát, amelyet végül a berobbanó Andy Johnson fejelt a hálóba.

A két londoni sztárcsapat közül a Chelsea egygólos győzelmet aratott a szintén fővárosi Charlton Athletic felett. A Portsmouth ugyanakkor veretlen, hiszen ezúttal a Wigan Athletic együttesét múlta felül.

Priskin Tamás a cserepadon sem kapott helyet a Watfordnál, amely egy hosszabbításban kapott büntető révén szenvedett vereséget a Bolton Wanderers otthonában. A Sheffield United-Blackburn Rovers mérkőzésen úgy született gólnélküli döntetlen, hogy a hazai csapat két, a vendég pedig egy 11-est hibázott el.

Premier League, 4. forduló, szombat:
Manchester United-Tottenham Hotspur 1-0 (1-0)
Gól
: Giggs (9.)

Arsenal-Middlesbrough 1-1 (0-1)
Gól
: Henry (67., 11-esből), illetve Morrison (22.)
Piros lap: Boateng (64., Middlesbrough)

Bolton Wanderers-Watford 1-0 (0-0)
Gól
: Speed (91., 11-esből)

Chelsea-Charlton Athletic 2-1 (1-0)
Gól
: Drogba (6.), Carvalho (63.), illetve Hasselbaink (54.)

Newcastle United-Fulham 1-2 (0-0)
Gól
: Parker (54.), illetve McBride (82.), Bocanegra (88.)

Portsmouth-Wigan Athletic 1-0 (0-0)
Gól
: Benjani (49.)

Sheffield United-Blackburn Rovers 0-0

Everton-FC Liverpool 3-0 (2-0)
Gól
: Cahill (24.), Johnson (36., 90.)

Vasárnap:
West Ham United-Aston Villa 1-1 (0-1)
Gól
: Zamora (52.), illetve Ridgewell (4.)

Hétfő: Reading-Manchester City 21 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik