Élet-Stílus

Tottiban bíznak az olaszok

Azok után, hogy a világbajnok olasz labdarúgó-válogatott mindössze egy pontot szerzett első két Eb-selejtezőjén, Roberto Donadoni szövetségi kapitány azt szeretné, ha Francesco Totti már októberben újra a Squadra Azzurra rendelkezésére állna.

„Nem tér vissza 2007 előtt? Nekem nem ezt mondta. Abban maradtunk, hogy minden meccs előtt egyeztetünk, milyen állapotban van, fizikálisan utolérte-e magát. Hamarosan beszélni fogok vele, mert a válogatottnak szüksége van rá” – jelentette ki a szakvezető, aki a vb-győzelem után Marcello Lippitől vette át az irányítást.

Az AS Roma játékmestere korábban úgy nyilatkozott, hogy 2007-ig nem áll a válogatott rendelkezésére, ez év végéig pihenőt kért a válogatott új trénerétől, Roberto Donadonitól. A korábbi visszatérés nyilvánvalóan azért vetődött fel, mert Donadoni eddigi három mérkőzésén nyeretlen maradt: augusztusban barátságos mérkőzésen 2-0-ra kikapott Horvátországtól, majd már Eb-selejtezőn hazai pályán nem bírt Litvániával (1-1), végül vereséget szenvedett a vb-ezüstérmes franciáktól Párizsban (3-1).

„Még 30 pontot szerezhetünk, úgyhogy nincs miért aggódni” – mondta magabiztosan Donadoni, miután az olasz média felvetette, hogy veszélybe került az Eb-részvétel. Az olasz válogatott októberben Ukrajnával és Grúziával találkozik a selejtezősorozatban, s Donadoni egyértelműen fogalmazott a célkitűzést illetően: hat pontot vár együttesétől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik