Élet-Stílus

Lemaradt az Eb-ről az U21-es csapat

Második, egyben záró Európa-bajnoki selejtező csoportmérkőzésén kétgólos vereséget szenvedett a magyar utánpótlás labdarúgó-válogatott Oroszországtól Moszkvában, így a második helyen végzett a csoportban, és nem jutott tovább.

Jól kezdte a mérkőzést Róth Antal legénysége a Nemzeti Sport szerint, Priskin Tamás már a nyolcadik percben megszerezhette volna a vezetést, de az ötösről fejjel nem találta el a kaput. Az oroszok is bátran mentek előre: először a 12. minutumban veszélyeztettek, majd pár perccel később a vezetést is megszerezték egy gyors kontra végén.

Kiegyenlített játék folyt a pályán, a magyaroknak még az első félidőben lett volna alkalmuk a az egyenlítésre, de Vadócz bombáját az orosz kapus valahogyan kitornázta. A második első perceiben nem sokat változott a játék képe, de sajnos az 54. percben újból eredményesen volt az orosz csapat. Negyed órával a befejezés előtt egy újabb találattal eldöntötték a találkozót, Feczesin az utolsó percekben már csak szépíteni tudott, egy kapu előtti kavarodást kihasználva.

Finnországot Magyarország 5-0-ra, Oroszország 5-1-re verte, így Róth Antal csapata már döntetlennel is továbbjutott volna. Ám a szerdai vereség azt jelenti, hogy a selejtező-csoport élén végző oroszok kerültek be a nyolcaddöntőbe. Oroszország a másik 13 csoportelső közül kap majd riválist, s az oda-visszavágós párharcok győztesei vehetnek részt a hollandiai kontinenstornán.

U21-es Eb-selejtező:
Oroszország-Magyarország 3-1 (1-0)
Gól: Gyenyiszov (17.), Bazsenov (54., 75.) ill. Feczesin (84.)


A magyarok összeállítása: Kovács Z. – Balogh B. (Rodenbücher, 80.), Vaskó, Máté, Pollák – Tőzsér (Magasföldi, 63.), Vadócz, Sándor Gy., Bori – Priskin (Tisza, 63.), Feczesin

A csoport végeredménye:
1. Oroszország 6 pont (8-2)
2. Magyarország 3 (6-3)
3. Finnország 0 (1-10)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik