Élet-Stílus

A siker kapujában az U21-es csapat

Az U21-es magyar labdarúgó-válogatott szerdán Oroszországban lép pályára Európa-bajnoki selejtezőn, és amennyiben legalább döntetlent ér el, továbbjut a selejtezőcsoportból.

Mi, magyarok sokat köszönhetünk egy bizonyos Veli Lampinak. A finn fiatalember gólt szerzett a Turkuban 5-1-re nyerő Oroszország ellen – s ez azt jelenti, hogy Finnország korosztályos válogatottját a Megyeri úton 5-0-ra legyőző magyar csapatnak szerdán, Moszkvában – a jobb gólkülönbség okán – már a döntetlen is elegendő a továbbjutáshoz.

“Az álmaink csakis úgy válhatnak valóra, ha egységes lesz a csapatjátékunk, és persze kiemelkedő egyéni teljesítmények is kellenek” – nyilatkozta még az elutazás előtt Róth Antal szövetségi edző a sportnapilap hasábjain.

Ha Moszkvában sikerrel jár a Róth-legénység (még egyszer: ha nem ki a papíron azért esélyesebb Oroszországtól), úgy bekerül a rájátszásba. Az új lebonyolítási rend szerint a 14 csoportelsőt 7 párba sorsolják, és az oda-visszavágós párharc győztesei jutnak ki a hollandiai kontinensviadalra.

U21-es Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés:


Oroszország-Magyarország, szerda, 14 óra
Moszkva, játékvezető: Daniel Stalhammar(svédek)


A csoport jelenlegi állása:
1. Magyarország 3 (5-0), 2. Oroszország (5-1) 3, 3. Finnország 0 (1-10).


A magyar válogatott kerete:
Kovács Zoltán (Kaposvár), Kemenes Szabolcs (FTC) – kapusok; Vaskó Tamás (Újpest), Balogh Béla (MTK), Pollák Zoltán (MTK), Rodenbücher István (MTK), Horváth Gábor (Fehérvár), Máté Péter (Reading) – védők; Sándor György (Újpest), Bank István (Győr), Bori Gábor (MTK), Kanta József (MTK), Lipták Zoltán (Pápa), Lattenstein Norbert (Fehérvár), Tőzsér Dániel (AEK), Vadócz Krisztián (Auxerre) – középpályások; Feczesin Róbert (Sopron), Magasföldi József (Sopron), Priskin Tamás (Watford), Tisza Tibor (Újpest) – csatárok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik