Élet-Stílus

MLSZ: kizárhatják a Fradit

admin
admin

2006. 09. 05. 13:41

Helmeczy László, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) jogi alelnöke szerint kizárhatják a Ferencvárost, mivel a nemzetközi szövetség (FIFA) által megadott határidőig, augusztus 31-én 14 óráig nem vonta vissza a polgári bírósághoz benyújtott beadványát.

„Az MLSZ-nek nem kell attól tartania, hogy felfüggeszti a tagságát a FIFA, hiszen mindent megtett, amit kértek tőle. Ennek megfelelően szeptember elsején, a Ferencvárosnak a beadványa visszavonására szabott határidő másnapján fegyelmi eljárást indított a klub ellen. Az illetékes bizottság rövidesen tárgyalja az ügyet, aminek súlyos következménye lehet, hiszen kizárás fenyegeti azokat az egyesületeket, amelyek nem tartják be az MLSZ alapszabályát” – mondta a távirati iroda érdeklődésére Helmeczy, aki a büntetés részleteibe nem kívánt belemenni, mondván, erre a fegyelmi bizottság jogosult.

Helmeczy nevetségesnek nevezte a Ferencváros azon érvelését, hogy azért fordult polgári bírósághoz, mert az MLSZ alapszabálya nem írja elő, hova fordulhat jogorvoslatért. Az alelnök véleményét azzal indokolta, hogy az alapszabály a 3. és a 14. paragrafusában átveszi a FIFA azon rendelkezését, mely szerint vitás esetekben csak sportbírósághoz lehet fordulni, polgárihoz nem.

„Érdekes módon az Újpest tudta, hova fordulhat jogorvoslatért. A sporttörvény által létrehozott Sport Állandó Választott Bíróságánál támadta meg az MLSZ fegyelmi határozatát, amely fél évre betiltotta a Szusza Ferenc Stadiont. Amennyiben ott az újpestieknek adnak igazat, elfogadjuk a döntést” – árulta el Helmeczy, mit tehetett volna a Ferencváros.

Az alelnök megjegyezte, a fegyelmi eljárást most már akkor is le kell folytatni a Ferencváros ellen, ha a klub esetleg a Fővárosi Bíróságon kedden 14:30-kor kezdődő első tárgyaláson visszavonja keresetét, mivel ezt nem határidőre tette meg. Hozzátette, jelentősen enyhítő körülmény lenne, ha mégis megtenné.

Az FTC azért fordult a Fővárosi Bírósághoz, mivel a labdarúgó-csapat nem kapta meg az elsőosztályú induláshoz szükséges licencet.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.