Élet-Stílus

Kiengedték a kórházból Pessottót

Elhagyhatta a kórházat Gianluca Pessotto, a Juventus labdarúgócsapatának sportigazgatója, miután felépült június 27-én elkövetett öngyilkossági kísérlete során szerzett sérüléseiből.

Az egykori válogatott futballista a második emeletről, körülbelül 15 méter magasból ugrott ki a torinói egyesület központjának egyik ablakán, és két parkoló autóra esett. A kezében a rendőrök egy rózsafüzért találtak. „Feltehetően önszántából lépett ki az ablakon.” – nyilatkozta nem sokkal az eset után az egyik nyomozó. A 35 éves Pessottót kétszer műtötték meg, majd napokig mesterséges kómában tartották. Három héttel az operációk után stabilizálódott az állapota.

Pessotto felesége cáfolta azokat a sajtóban megjelent találgatásokat, amelyek szerint a az esetleges válásuk miatt ugrott volna. „Nem voltak a családban problémák. Azért volt letört, mert az új munkakörével nem volt elégedett. Hiányzott neki a foci.” – nyilatkozta a Reana Pessotto az olasz sajtónak.

A Juventus napokkal később jelezte, hogy a történtek nincsenek kapcsolatban az olasz bundabotránnyal. Pessotto közvetlenül nem volt érintve az ügyben.

Az olasz klasszis a profikarrierjét az AC Milanban kezdte, majd 1995-ben a Juventus csapatához igazolt, amellyel ötször nyerte meg a scudettót. Első évében a Bajnokok Ligában is győzedelmeskedett az egyesülettel. Az olasz válogatottban 1996 és 2002 között összesen 22 alkalommal szerepelt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik