Élet-Stílus

Brazília leiskolázta a gauchókat

Argentína ellen játszotta második mérkőzését az új szövetségi kapitány, Carlos Dunga irányítása alatt a világbajnokságon leszerepelt brazil válogatott. Az új Arsenal-stadionban egy szinte teljesen ismeretlen támadó lett a meccs hőse.

A selecao magabiztos játékkal, 3-0-ra verte a kétszeres világbajnok argentin csapatot, amelynek a kispadján szintén új tréner ült. Alfio Basile nem lehetett elégedett csapata teljesítményével, a brazilok szinte végig fölényben játszottak, és teljesen megérdemelten győztek.

A mérkőzés legjobbja az ukrán bajnokcsapatnál, a Shakhtar Donyecknél futballozó Elano volt, aki a 3. illetve a 67. percben lőtt góljával padlóra küldte a dél-amerikai riválist. Mindkét találat varázslatos kombinációk után született. A kegyelemdöfést a 60 ezer néző előtt az AC Milan becserélt középpályása, Kaká adta meg Tevezéknek: egy szép szóló után a 89. percben mattolta az argentin hálóőrt.

A brazilok kisebb sérüléssel bajlódó szupersztárja, Ronaldinho a padról nézhette végig amint nélküle parádézott a válogatott.

Az argentinok legyőzésével a legnagyobb sikerét aratta az augusztusban a norvégok elleni 1-1-el debütáló szövetségi kapitány. Dungával ellentétben Alfio Basile egyáltalán nem lehetett elégedett, sok munka vár még a csapatra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik