Élet-Stílus

Ronaldo és Adriano cserél?

A nemzetközi átigazolási időszak csütörtök éjfélkor véget ér. Az utolsó pillanatokban ismét felélénkült a piac: lapértesülés szerint Ronaldo visszatérhet az Interbe, Tevezt pedig a West Ham együttese szerezte meg.

Szerdán este Spanyolországban bombaként robbant a hír: Ronaldo, a Real Madrid labdarúgója visszatér az Internazionale csapatához! A Cadenaser nevű spanyol rádió – amely korábban pontosan megjósolta Fabio Cannavaro és Emerson érkezését is – szerda este már tényként közölte, hogy a 29 éves brazil világbajnok Milánóba költözik, míg az Interből honfitársa, Adriano kerül a Realba.

A Fenoménnek becézett csatár néhány napja még hangoztatta: jól érzi magát a Realnál, és szeretné kitölteni 2008-ig szóló szerződését. A brazil 2002-ben éppen az Internazionalétól került Madridba, korábban öt évet töltött a kék-feketéknél.

Megelőzte a nagyokat a West Ham

Az angol Premier League-ben szereplő West Ham United leigazolta Carlos Tevezt és Javier Mascheranót, a Corinthians két argentin válogatott futballistáját. A 22 éves támadó, illetve a védekező középpályás egyelőre egy évre kölcsönbe érkezik a londoniakhoz, akik olyan nagyágyúk elől szerezték meg a világbajnokságot is megjárt labdarúgókat, mint a Manchester United, a Chelsea vagy az Arsenal. Mindkét játékosra elővásárlási opciót is szerzett a klub.

Újabb csatárt szerzett a Milan

Az utolsó napon az AC Milan labdarúgócsapata a Real Betistől öt évre megszerezte a brazil Ricardo Oliveirát. Az üzlet pontos részleteit nem hozták nyilvánosságra a klubok, de az biztos, hogy a tranzakció keretében a svájci Johann Vogel Milánóból Sevillába költözik. Spanyol sajtóértesülések szerint a Real Betis a középpályáson kívül 15 és 21 millió euró közötti összeget is kap a távozó csatáráért. Oliveira a 2004–05-ös szezonban 22 gólt szerzett a Betisben.

A Milan Alberto Gilardino és Filippo Inzaghi mellé mindenképpen akart még egy csatárt szerződtetni, miután Andrij Sevcsenko a Chelsea-hez távozott. Eleinte Ronaldo volt a kiszemelt, de a Real Madrid Kakát kérte volna cserébe, ezért inkább másik támadó után néztek a piros-fekete gárda vezetői.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik