Élet-Stílus

Jövő pénteken ülésezik a MOB

admin
admin

2006. 08. 30. 13:59

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) felügyelőbizottsága szerdai ülésén úgy döntött, hogy rendelkezésre áll a rendkívüli közgyűlés összehívásához szükséges 55 aláírás, így az ülés megtartható az elnökség által indítványozott időpontban, szeptember 8-án, pénteken 14 órakor.

A MOB vezető testülete hétfői rendkívüli ülésén foglalt állást amellett, hogy a felügyelőbizottság vizsgálja meg, rendelkezésre áll-e a rendkívüli közgyűlés kezdeményezéséhez szükséges mennyiségű aláírás. Erre azután került sor, hogy múlt csütörtökön 58 MOB-tag indítványozta rendkívüli közgyűlés összehívását, négy aláírással kapcsolatban azonban technikai kérdések merültek fel: kettő faxon érkezett, kettőnek pedig a jogosságát kérdőjelezték meg.

Elegendő aláírás

A MOB szerdai tájékoztatása szerint a felügyelő bizottság „az első napirendi pontot hamar tisztázta: Molnár Zoltán ügyvezető igazgató ugyanis bemutatta a MOB-irodába szerda délelőtt beérkezett két aláírást, amelyet eredetileg faxmásolatban csatolt a rendkívüli közgyűlést indítványozó MOB-tag, Szekeres István”.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint „a szakvéleményeket is meghallgatva a felügyelőbizottság egyhangúlag úgy döntött, hogy a két, eredeti aláírást tartalmazó beadvány jogszerű és hiteles, így megvan a közgyűlés összehívásához szükséges 55 aláírás”, vagyis a rendkívüli közgyűlés megtartható a MOB elnöksége által indítványozott időpontban: szeptember 8-án, pénteken, 14 órától. A helyszín a Hélia Szálló bálterme lesz.

Schmitt mindenképp távozik?

Schmitt Pál MOB-elnök leváltására aláírásgyűjtés indult a nyáron, ennek nyomán Vass Károly elnökségi tag július elején bejelentette, hogy a 102-en írták alá azt az indítványt, amely szerint a MOB elnöke és főtitkára nem lehetne országos párt elnöke, alelnöke, vagy főtitkára. A 18 tagú elnökségből írásban 10-en csatlakoztak a kezdeményezéshez. Ennek folyományaként augusztus 7-én rendkívüli elnökségi ülésre került sor. Ezen – a hivatalos tájékoztatás szerint – arra a kompromisszumra jutottak a jelenlévők, hogy Schmitt a decemberi rendes közgyűlésig hozhatja meg végső döntését saját szerepvállalásáról, a tanácskozás után azonban az MTI-nek egy magát megnevezni nem kívánó elnökségi tag azt mondta, az elnök írásban vállalta, hogy december 9-ig lemond. Ezt másnap Vass Károly is megerősítette.

Múlt kedden Schmitt Pál „öntsünk tiszta vizet a pohárba” mottóval soron kívüli közgyűlést szorgalmazott október 14-re, jelezve, azt várja, hogy az ő szerepének megvitatása mellett azok is méressék meg magukat, akik a tagság egységének megbontását, a jelenlegi káoszt előidézték. Ezt követően, múlt csütörtökön Szekeres István MOB-tag átadta azt az indítványt, amelyben a tagok egyharmada rendkívüli közgyűlés összehívását kéri szeptember 2-ra.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Mentőkhöz menekült az elkószált 14 éves kutya

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.