Élet-Stílus

Újabb magyar a Premier League-ben

Máté Péter, a bajnok Debrecen utánpótlás-válogatott játékosa a labdarúgó Premier League-ben szereplő újonc Reading csapatában folytatja pályafutását. Vieri és Maniche egyesületet vált, Kluivert pedig munkáltatót keres.

A 22 éves Máté – a DVSC-TEVA honlapja szerint – 2007. június 30-ig kölcsönben futballozik az angol csapatban. Új foglalkoztatójának május 1-jéig kell nyilatkoznia arról, hogy hosszabb távon is igényt tart-e rá. A huszonkét éves debreceni védő a klub legdrágább játékosa lehet: kölcsönadási díja 400 ezer font, és az angol klub további 750 ezerért tarthatja meg a jövő nyár után. Máté így a második magyar játékos, aki az angol élvonalban játszik. A győri Priskin Tamást a másik újonc, a Watford együttese szerezte meg egymillió fontért.

A megállapodás részét képezi, hogy az angol együttes a jövő nyáron egy edzőmérkőzésre Debrecenbe látogat.

Nem spórolt az Atletico

Hároméves szerződést kötött az Atlético Madrid együttesével Maniche, a Szpartak Moszkva portugál válogatott labdarúgója. A 28 éves középpályás – akit várhatóan szerdán mutatnak be a Vicente Calderon Stadionban – játékjoga kilencmillió euróért cserélt gazdát.

Polgári nevén Nuno Oliveira Ribeiro a Benficában kezdte pályafutását, majd a José Mourinho által fémjelezett FC Portóban – amely 2003-ban UEFA Kupát, egy évvel később pedig Bajnokok Ligáját nyert – lett ismert játékos.

Az Atlético a nyári átigazolási időszak egyik legaktívabb egyesülete volt, hiszen olyan futballisták érkeztek a klubhoz, mint a szintén portugál Costinha, az argentin szupertehetség, Sergio Agüero vagy a görög Európa-bajnok Giourkasz Szeitaridisz.

Kluivert munkát keres

Patrick Kluivert, az FC Valencia holland labdarúgója azt mondta: nem tart attól, hogy nem lesz munkája, mert több klub is érdeklődik iránta. A csatár neveket nem említett, csupán annyit jegyzett meg, hogy a Bajnokok Ligájában érdekelt csapatokról van szó.

A korábbi válogatott támadó jelenleg egyedül tréningezik, mert a spanyol egyesület irányítói közölték vele, hogy két év múlva lejáró szerződése ellenére ebben az idényben már nem tartanak igényt a szolgálataira. A 29 éves futballista tavaly nyáron, a Newcastle Unitedtől igazolt Valenciába, azt megelőzően – 2004-ig – az FC Barcelona maghatározó embere volt.

Vieri vált, Govou marad

Christian Vieri az olasz élvonalba nyáron feljutott Atalanta labdarúgócsapatában folytatja pályafutását. A 33 éves támadó az elmúlt szezont még az AC Milanban kezdte, de gyenge formája miatt télen az AS Monacóhoz került, ám mindössze hét mérkőzésen lépett pályára.

Sidney Govou, az Olympique Lyon francia válogatott labdarúgója 2008-ig szerződést hosszabbít a klubnál. A 27 éves támadó 1997-ben mutatkozott be a lyoniak felnőtt csapatában, a válogatottban 23-szor kapott lehetőséget, a németországi világbajnokságon ezüstérmet szerzett a gárdával.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik