Élet-Stílus

A harmadosztályba száműzhetik a Fradit

A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) nyílt levélben fordult Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszterhez a csődközelbe jutott Ferencváros megmentése érdekében. Fenyeget a harmadosztály.

“Arra kérjük Önt, mint a magyar sportot felügyelő minisztert, hogy ezekben a mostani, drámai “utolsó órákban” dobjon mentőövet a – bátran mondhatjuk: – milliók számára oly kedves klubnak” – olvasható a Szekeres István elnök által szignált levélben.

Az eljuttatott üzenet javaslatot is tartalmaz, amely szerint a 107 éves patinás egyesület “kapjon állami segítséget: a milliárdos adósság visszafizetésére – hitel formájában – haladékot, az egyesület szakosztályai – a birkózástól a vízilabdáig – egyszeri gyorssegélyt a talpra álláshoz”. Az állami pénzekkel való helyes gazdálkodás biztosítására kormánybiztos kinevezését is kéri az MSÚSZ, valamint az Üllői úti létesítmény körültekintő privatizációjának elősegítését.

A Ferencvárosnak augusztus 31-ig kellene törlesztenie adósságát az alkalmazottaival, így a játékosokkal, edzőkkel szemben is, ám sajtóinformációk szerint erre jelenleg nincs fedezet. Amennyiben a lejárt határidő után feljelentik a klubot, könnyen csődhelyzetbe kerülhet az FTC, azaz kétségessé válna az NB II-es bajnokság befejezése is. Ebben az esetben viszont az MLSZ szabályai szerint az NB III-ba száműzhetik a futballcsapatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik