Élet-Stílus

Puskás lábnyoma Monte-Carlóban

Ünnepélyes ceremónia keretében Puskás Ferenc lábnyomát is elhelyezték a monte-carlói Bajnokok Sétányán, amelyen a labdarúgás történetének kiemelkedő alakjai kapnak helyet.

Az Aranycsapat legendás csatára betegsége miatt nem tudott személyesen jelen lenni az eseményen, így a szervezők már korábban, Budapesten levették a mintát a lábáról. Az ünnepségen Szöllősi György újságíró, a Puskás Ferenc életéről készült könyv szerzője képviselte az egykori klasszis futballistát.

Az esemény jótékonysági árveréssel ér véget, amelyen minden meghívott vendég felajánl valamilyen tárgyat. Az ezek eladásából származó bevételt idén az Internazionale argentin csapatkapitányának, Javier Zanettinek a gyermekfalvakat támogató alapítványa kap meg – mondta Szöllősi György. “A magyar küldöttség egy Puskás-könyvet kínál fel, melyet természetesen Öcsi bácsi is dedikált” – tette hozzá.

A hollywoodi mintára életre hívott csillagok útját a Golden Foot (Aranyláb) díjat alapító La Gazzetta dello Sport című olasz újság és a monacói székhelyű World Champions Club hozta létre, eddig már olyan volt és jelenlegi játékosok helyezték el rajta lábnyomukat, mint Roberto Baggio, George Best, Alfredo di Stéfano, Eusebio, Diego Maradona, Michel Platini vagy Pavel Nedved és Andrij Sevcsenko.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik