Élet-Stílus

FA: nem volt hiba Eriksson leigazolása

Brian Barwick, az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) főigazgatója egy rádióinterjúban felvetésre reagálva azt mondta, nem volt költséges tévedés, hogy a válogatott szakvezetőjeként az elmúlt időszakban a svéd Sven-Göran Erikssont alkalmazták.

„Természetesen mindannyian csalódottak voltunk, őt is beleértve” – utalt Barwick a BBC Radio Five műsorában arra, hogy a 2002-es világbajnokság és a 2004-es Eb után az idei vb-n sem jutott túl a negyeddöntőn az angol nemzeti együttes. Barwick többek között azzal védte álláspontját, illetve a svéd szakembert, hogy a selejtezősorozatokon eredményesen futballozott a csapat.

Eriksson 2001-ben vette át a szigetországi válogatott irányítását, és évente 5 millió fontot (mintegy 2 milliárd forint) keresett. Kinevezését nem fogadta osztatlan öröm, sokan megkérdőjelezték külföldi tréner alkalmazásának a szükségességét. A németországi vb-ről történő búcsút követően pedig már egyöntetűen támadta őt a sajtó.

Megítélését az is – negatívan – befolyásolta, hogy januárban beleszaladt az egyik bulvárlap csapdájába. A tréner felajánlotta egy ál-olajsejknek, amennyiben tulajdonrészt szerezne az Aston Villában, ő jó pénzért már a következő szezontól elvállalná a Premier League-csapat vezetőedzői posztját, noha 2008-ig érvényes szerződés köti a válogatotthoz. Az ügy folyományaként már az év elején eldőlt, hogy – bármilyen legyen is az angolok világbajnoki szereplése – Eriksson a torna után távozik posztjáról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik