Élet-Stílus

Álmosan kezdett a Real

Az FC Valencia-Real Betis mérkőzéssel szombaton késő este elkezdődött a spanyol labdarúgó-bajnokság. A nyári átigazolási szezonban megerősödött Real Madrid gól nélküli döntetlennel rajtolt, a Barcelona hétfő este játszik – Ronaldinho nélkül – a Celtával.

A Valencia jól kezdte a szezont, a nyitómeccsen 2-1-re győzött a Betis ellen. A hazaiak első gólját az a Fernando Morientes szerezte, aki korábban a Real Madridot erősítette, s liverpooli kitérő után most tért vissza a Primera Divisiónba.

A nyári átigazolási szezonban alaposan megerősödött Real Madrid hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a Villarreal ellen. A királyi gárda helyenként biztató játékot mutatott, de összességében igazságos döntetlen született. A madridi rajongók nem kegyelmeztek az új sztároknak (Nistelrooy, Emerson, Cannavaro és Diarra), és könyörtelenül kifütyülték őket a mérkőzést követően.

Ronaldinho, a Barcelona labdarúgócsapatának brazil klasszisa combsérülése miatt kihagyja a spanyol bajnokság első fordulóját. A dél-amerikai zseni a pénteki, Sevilla elleni Szuperkupa-döntőn sérült meg, és emiatt nem léphet pályára a Celta Vigo otthonában, a hétfő esti bajnoki nyitányon. A katalán gárda várható összeállítása: Valdés – Zambrotta, Puyol, Marquez vagy Thuram, Van Bronckhorst – Motta vagy Edmilson, Xavi, Deco – Giuly, Messi, Eto,o.

Eredmény, 1. forduló:
FC Valencia–Real Betis 2-1 (1-0)
g: Morientes (32.), Raul Albiol (61.), illetve Xisco (53.)

Deportivo la Coruna–Real Zaragoza 3-2 (2-1)
Gól: Rodriguez (16.), Sergio (38. 11-esből), Arizmendi (74.), illetve D. Milito (9.), Ewerthon (80.)

Osasuna–Getafe 0-2 (0-0)
Gól: Celestini (51.), Nacho (75.)

Racing Santander–Atlético Madrid 0-1 (0-1)
Gól: Torres (12.)

Espanyol–Gimnastic 0-1 (0-1)
Gól: Campano (51.)

Real Madrid–Villarreal 0-0

Recreativo Huelva–Real Mallorca 1-1 (0-0)
Gól: Cazorla (90.), illetve Arango (86.)

Athletic Bilbao–Real Sociedad 1-1 (1-0)
Gól: Aduritz (38., 11-esből), illetve Aranburu (87.)

Hétfő: Celta Vigo–FC Barcelona 21 ó
Kedd: Sevilla–Levante 21

Ajánlott videó

Olvasói sztorik