Élet-Stílus

Olasz Szuperkupa: három gólról fordított az Inter

Az Internazionale nyerte az olasz labdarúgó Szuperkupát, miután a szombat esti, milánói mérkőzésen 0-3-as hátrányból fordítva, hosszabbítás után legyőzte az AS Romát.

A fővárosi együttes a 34. percben már 3-0-ra vezetett, a bundabotrányban bűnösnek talált Juventus és AC Milan büntetése után bajnokká avanzsált és kupagyőztes milánói alakulat azonban még a szünet előtt szépíteni tudott Patrick Vieira révén.

A fordulás után előbb Hernan Crespo, majd ismét Vieira talált a rómaiak kapujába, így következhetett a ráadás, amelynek ötödik percében Luis Figo szabadrúgásból volt eredményes, így az Inter megfordította a mérkőzést és elhódította a Szuperkupát.

Eredmény:
Internazionale-AS Roma 4-3 (1-3, 3-3, 4-3 – hosszabbítás után)
Gól: Vieira (45., 74.), Crespo (65.), Figo (95.), illetve Mancini (13.), Aquilani (25., 34.)
Kiállítva: Chivu (101., AS Roma)

Jogerős a Reggina büntetése

Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) sportbírósága másodfokon is 15 pont levonással büntette az élvonalbeli Regginát, a határozat ezzel jogerőre emelkedett. A klubra ezenkívül 100 ezer eurós büntetést szabtak ki, mert bebizonyosodott, hogy érintett volt a bundabotrányban, összesen hat manipulált meccsen szerepelt.

Az elmúlt szezont 15. helyen záró együttes az elsőfokú ítélet után – amely kizárólag a pontlevonásról rendelkezett – felmentésért nyújtott be fellebbezést, míg az ügyészség azt szerette volna, ha a másodosztályba száműzik a klubot és ott kezd 15 mínusz ponttal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik