Élet-Stílus

A Sevilla kiütötte a Barcelonát

Az UEFA Kupa-győztes FC Sevilla nyerte a labdarúgó európai Szuperkupát, miután a Monte-Carlóban 3-0-ra legyőzte a Bajnokok Ligája-címvédő FC Barcelonát.

A Sevilla a 7. percben szerzett vezetést: ekkor Renato indította a bal oldalon Luis Fabianót, aki 12 méterről lőtt, Valdes ugyan hárítani tudott, de Renato érkezett és az üres kapuba lőtt. Az UEFA Kupa győztese a 45. percben növelte előnyét: egy bal oldali szögeltet Valdes röviden öklözött ki, a kipattanót Jesus Navas egyből kapura fejelte, Kanouté még belestukkolt a labdába, amely így az üres kapuban landolt (2-0). A vágeredményt a 90. percben Maresca állította be büntetőből, melyet Puyol szabálytalansága nyomán ítélt meg a játékvezető.

Az első félidőben óriási mezőnyfölényben futballozott a katalán együttes, ugyanakkor ez helyzetekben nem mutatkozott meg. A Sevilla egy remek kontra végén hamar megszerezte a vezetést, ráadásul a lefújás előtti pillanatokban egy szöglet után megduplázta előnyét. A fordulást követően a Barca mindent megtett a sikerért, de nem találta a rendkívül szervezett sevillai gárda játékának ellenszerét.


Frank Rijkaard, a Bajnokok Ligája-címvédő FC Barcelona vezetőedzője szerint megérdemelten nyerte meg az európai Szuperkupát az FC Sevilla. “Természetesen győzni szerettünk volna, de ezúttal amikor kontrolláltuk a játékot, akkor sem tudtunk veszélyt teremteni az ellenfelünk kapuja előtt – nyilatkozta a holland tréner. Kollégája, Juande Ramos úgy vélte, annak köszönhetik a győzelmet, hogy nagy energiákat mozgósítottak, és kézben tartották a mérkőzést, noha az ellenfelük általában rendkívül folyamatos játéra képes.


FC Sevilla (spanyol)-FC Barcelona (spanyol) 3-0 (2-0), II. Lajos Stadion, 20 ezer néző, v.: Stefano Farina (olasz)
gólszerzők: Renato (7.), Kanouté (45.), Maresca (90. 11-esből)
sárga lap: Kanouté (49.), Daniel Alves (54.), Javi Navarro (60.), Palop (78.), illetve Silvinho (47.)
FC Sevilla: Palop – Daniel Alves, Javi Navarro, Escudé, David – Jesus Navas (Maresca, 76.), Poulsen, Renato, Correia (Puerta, 81.) – Kanouté, Luis Fabiano (Marti, a szünetben)
FC Barcelona: Valdes – Belletti, Marquez, Puyol, Silvinho (Giuly, 72.) – Deco, Xavi (Inieste, 57.), Thiago Motta (Gudjohnsen, 57.) – Messi, Eto’o, Ronaldinho

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik