Élet-Stílus

Arie Haan a kameruni válogatott szakvezetője

Arie Haant nevezték ki a kameruni labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányává. A helyi szövetség vezetősége kétéves szerződést kötött a holland szakemberrel, de a kontraktus a megállapodás értelmében meghosszabbítható. Ehhez arra lesz szükség, hogy Haan eljuttassa az együttest a 2008-as Afrika Kupára és ott eredményesen szerepeljen vele.

“Fontos missziója van önnek, nevezetesen az, hogy megnyerje a válogatottal a következő kontinensbajnokságot” – fogalmazott Philippe Mbarga Mboa sportminiszter a szerződés aláírásakor, azt tanácsolva egyúttal a trénernek, hogy a hazai bajnokságban játszó fiatalokra építsen.

“Tisztában vagyok azzal, hogy Kamerun az első négy afrikai futballnemzet egyike. Igyekszem kialakítani egy olyan csapatot, amely képes megfelelni az elvárásoknak” – mondta Haan.

Elődjének, a portugál Artur Jorgének azért kellett távoznia, mert együttese lemaradt a németországi világbajnokságról. A holland szakember ezt megelőzően a kínai válogatottat irányította, de a sikertelen selejtezősorozat után menesztették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik