Élet-Stílus

Szeptember 2-án döntenek Schmittről

Szeptember 2-án 10 órától, később kijelölendő helyszínen kerül sor a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) rendkívüli közgyűlésére, amelyen eldőlhet a szervezet elnökének a sorsa.

Szekeres István MOB-tag csütörtökön átadta – Kamuti Jenő főtitkár távollétében – Molnár Zoltán ügyvezető igazgatónak azt az indítványt, amelyben a Magyar Olimpiai Bizottság tagjainak egyharmada rendkívüli közgyűlés összehívását kéri szeptember 2-ra.

Erről a testület tájékoztatta az MTI-t azt követően, hogy Szekeres István MOB-tag csütörtökön benyújtotta az erre vonatkozó indítványt. “A Magyar Olimpiai Bizottság 58 tagja a mai napon rendkívüli közgyűlés összehívását kérte, amelynek oka és célja a következő: A MOB hatékonyabb érdekképviseletének és érdekérvényesítési képességének helyreállítása, valamint biztosítása és mindezek érdekében a MOB elnökének visszahívása” – szerepel a tájékoztatóban, amely kitér arra is, hogy a meghívók postázását pénteken kezdi meg a MOB-iroda.

Kedden Schmitt Pál “öntsünk tiszta vizet a pohárba” mottóval szintén soron kívüli közgyűlést szorgalmazott október 14-re, jelezve, azt várja, hogy az ő szerepének megvitatása mellett azok is méressék meg magukat, akik a tagság egységének megbontását a jelenlegi káoszt előidézték. Kamuti Jenő főtitkár szerdán az MTI-nek azt mondta, a MOB-elnök kezdeményezése nyomán akár egy másik soron kívüli közgyűlést is tarthatnak, amennyiben összejön a szükséges mennyiségű aláírás.

Az augusztus 7-ei ülésen – a hivatalos tájékoztatás szerint – arra a kompromisszumra jutottak a jelenlévők, hogy Schmitt Pál a decemberi rendes közgyűlésig hozhatja meg végső döntését saját szerepvállalásáról, a tanácskozás után azonban az MTI-nek egy magát megnevezni nem kívánó elnökségi tag azt mondta, Schmitt írásban vállalta, hogy december 9-ig lemond. Ezt másnap Vas Károly elnökségi tag is megerősítette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik