Élet-Stílus

BL: összesorsolták a Barcát és a Chelsea-t

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) Monacóban elkészítette a Bajnokok Ligája 2006/07-es szezonjának csoportbeosztását, és már itt újra 'összefut egymással a spanyol és az angol bajnok.

A sorozat előző két kiírásában a nyolcaddöntőben találkozott egymással az FC Barcelona és a Chelsea: két éve Terry-ék mentek tovább, idén azonban Mourinho sztárokkal telitüzdelt csapata sem tudta megállítani Ronaldinhóékat. A még mindig kirobbanó formában játszó vb-gólkirály Kloséval felálló Werder is ebben a kvartettben kapott helyet, így óriási küzdelem várható majd a továbbjutásért.

A Fehér Csabát is foglalkoztató PSV Eindhovent a Liverpoollal, a Girondins Bordeaux-val, valamint a Galatasaray-jal sorsolták össze, míg Tőzsér Dániel csapata, az AEK Athén a Juhász Rolandot is soraiban tudó Anderlechtet, az AC Milant és a Lille-t kapta.

Tarolt a Barca

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) az idei csoportkör monte-carlói sorsolásán díjazta a Bajnokok Ligája elmúlt szezonjában legjobb teljesítményt nyújtott játékosokat. A legjobb futballista Ronaldinho, a címvédő FC Barcelona brazil játékmestere lett. A legjobb kapusnak járó elismerést az Arsenal és a világbajnoki bronzérmes német válogatott hálóőre, Jens Lehmann vehette át. Ő a BL-ben 12 órán és 25 percen át nem kapott gólt, ezzel rekordot döntött, ugyanakkor a Barcelona elleni fináléban már a 18. percben kiállították.

A védők között a FC Barcelona csapatkapitányát, Carles Puyolt választották az elmúlt idény legjobbjának és a középpályások rangsorában is katalán siker született: Deco a 2004-es összesített diadala után ezúttal saját posztján bizonyult a legjobbnak. A támadók versenyében a kameruni Samuel Eto,o (szintén FC Barcelona) diadalmaskodott: a 25 éves csatár az Arsenal elleni döntőben is eredményes volt. A futballistákra az elmúlt szezonban a legjobb 16 közé jutott csapatok vezetőedzői szavazhattak.

A csoportbeosztások
A csoport: FC Barcelona (spanyol), Chelsea (angol), Werder Bremen (német), Levszki Szófia (bolgár)
B csoport: Internazionale (olasz), Bayern München (német), Sporting Lisboa (portugál), Szpartak Moszkva (orosz)
C csoport: FC Liverpool (angol), PSV Eindhoven (holland), Girondins Bordeaux (francia), Galatasaray (török)
D csoport: Valencia (spanyol), AS Roma (olasz), Olympiakosz (görög), Sahtar Doneck (ukrán)
E csoport: Real Madrid (spanyol), Olympique Lyon (francia), Steaua Bucuresti (román), Dinamo Kijev (ukrán)
F csoport: Manchester United (angol), Celtic Glasgow (skót), Benfica (portugál), FC Köbenhavn (dán)
G csoport: Arsenal (angol), FC Porto (portugál), CSZKA Moszkva (orosz), Hamburger SV (német)
H csoport: AC Milan (olasz), Lille (francia), AEK Athén (görög), Anderlecht (belga)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik