Élet-Stílus

Meg vannak számlálva Schmitt napjai?

admin
admin

2006. 08. 23. 16:39

Kamuti Jenő, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára a rendkívüli közgyűléseket szorgalmazó bejelentések kapcsán az MTI érdeklődésére azt mondta: akár két ülésre is sor kerülhet a közeli jövőben.

Az összehívás menetét illetően közölte, először hitelesíteni kell a kezdeményező MOB-tagok – a tagság legalább egyharmadának – aláírását tartalmazó listát, illetve meg kell vizsgálni a rendkívüli helyzet indoklását, majd ha ez megtörtént, 15 napos határidővel – az elnökkel egyeztetve – kijelöli a tanácskozás időpontját. “A hitelesítés normális esetben órák kérdése, ha nincs semmi gond, nem tarthat napokig” – tette hozzá, jelezve, hogy az aláírások listája nem érkezhet faxon, vagy e-mailben, saját kezű szignókat tartalmazó lajstromot kell leadni.

Szekeres István MOB-tag kedden értesítette az MTI-t, a tagok több mint egyharmada szeptember 2-án 9 órára rendkívüli közgyűlés összehívását kéri, melynek egyetlen napirendi pontja Schmitt Pál elnök visszahívása. Ugyanaznap korábban a MOB-elnök “öntsünk tiszta vizet a pohárba” mottóval szintén soron kívüli közgyűlést szorgalmazott október 14-re, jelezve, azt várja, hogy az ő szerepének megvitatása mellett azok is méressék meg magukat, akik a tagság egységének megbontását a jelenlegi káoszt előidézték.

A Schmitt leváltását kezdeményezők várhatóan csütörtökön eljuttatják a MOB-hoz az aláírásokat tartalmazó listát, így onnantól számítva 15 napon belül sor kerülhet a rendkívüli közgyűlésre. Az időpont lehet az általuk javasolt szeptember 2-i, de a rendelkezésre álló bő két hétben akár más nap is.

A főtitkár Schmitt Pál kezdeményezésével kapcsolatban úgy fogalmazott, annak nyomán akár egy másik soron kívüli közgyűlést is tarthatnak, amennyiben összejön a szükséges mennyiségű aláírás. Kamuti még hozzátette, az eredetileg megjelölt napirendi ponton kívül újabbat a közgyűlés időpontjában, a helyszínen csak kétharmados szavazati aránnyal lehet programba illeszteni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.