Élet-Stílus

Elbúcsúzott Illés Béla

A Borsodi Liga harmadik fordulójában a legnagyobb érdeklődéssel várt Kispest-Újpest találkozón békésen megosztoztak a pontokon, az MTK pedig gólzáporos győzelemmel búcsúztatta el a Illés Bélát.

A legnagyobb király

Remek hangulatú gálamérkőzéssel fejezte be aktív pályafutását Illés Béla, az MTK Budapest 38 éves labdarúgója. A kék-fehérek nosztalgia alakulata – Verebes József, a gárda korábbi sikeredzőjének irányításával – 2-2-es döntetlent ért el a pirosban játszó All Star csapat ellen, melyet Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke gardírozott.
A 64-szeres válogatott Illés minden megmozdulását – főként két gólját – vastapssal jutalmazta a hazai publikum, több ízben is megszólalt az “Illés Béla, a legnagyobb király” rigmus, valamint a “Több száz meccsen, több száz gól, ez a dal csak neked szól” refrénű dal is. A szurkolók az összecsapást követően megkoronázták kedvencüket, valamint egy NBI-540 feliratú rendszámtáblát adtak át a játékosnak, utalva ezzel arra, hogy Illés 540 első osztályú mérkőzésen lépett pályára, ami magyar rekord. Illés 215 gólt szerzett pályafutása során.

A Tatabánya biztosan győzött otthon az újonc Paks ellen a labdarúgó Borsodi Liga harmadik fordulójában. A mérkőzés kezdetétől a Tatabánya irányította a találkozót, jellemző fölényére, hogy az első 45 percben a paksiak egyszer lőttek csak kapura. Az első félidei játékhoz képest a szünet után a Tatabánya alaposan leengedett – ezt az is jelezte, hogy a vendégek három kapufát lőttek -, végül mégis magabiztossá sikeredett a hazaiak győzelme.

FC Tatabánya-Paks 3-0 (2-0)
Tatabánya, 2500 néző
Bíró: Szabó Zs.
Gólszerzők: Csopaki (19.), Kouemaha (44., 73.)
Sárga lap: Necas (22.), Gulyás (91.), illetve Ambrus (45.), Barics (68.), Horváth S. (89.), Báló (94.), Tamási (94.)

A Kaposvár az újonc Vác otthonában győzött a labdarúgó Borsodi Liga harmadik fordulójában. Egyenlő erők küzdelmét hozta az első félidő, a kapuk ritkán forogtak veszélyben, a kevés lövést Hámori, illetve Milinte magabiztosan hárította. A második félidő elején némi meglepetésre a Kaposvár szerzett vezetést. Ezt követően a Vác többet támadott, ám átütőerő nélkül. A vendégek edzője Kovácsevicset is visszavonta a hátvédsorba, ezáltal a kaposváriak sikeresen szűrték meg váci rohamokat.

Vác-Kaposvári Rákóczi 0-1 (0-0)
Vác, 1200 néző
Bíró: Solymosi
Gólszerző: Szakály P. (47.)
Sárga lap: Palásthy (30.), Kovács (32.), illetve Zahorecz (19.), Grúz (50.)

Az MTK hazai pályán 4-1-re legyőzte a Sopront a labdarúgó Borsodi Liga 3. fordulójában. A találkozó legjobbja a két gólt – így már ötnél jár – és egy gólpasszt jegyző Hrepka Ádám volt. Az összecsapás előtt búcsúztatták el Illés Bélát, aki befejezte aktív pályafutását.

Kapkodva, idegesen kezdett a hazai csapat, ezt megérezte a Sopron is és gyors góllal büntetett. Húsz perc után ébredtek fel a kék-fehér futballisták, és remek játékkal a félidő végére megfordították az összecsapást. A fordulást követően szinte azonnal megduplázta előnyét Garami József csapat, emellett Czvitkovics talán az év helyzetét hagyta ki. A Sopron már nem tudott felpörögni, így az MTK végül könnyedén tartotta otthon a három pontot.

MTK Budapest-FC Sopron 4-1 (2-1)
Hidegkuti Stadion, 2000 néző
Bíró: Szabó S. gólszerzők: Hrpeka (27., 32.), Kanta J. (49. 11-esből), Németh (89.), illetve Radu (8.)
Sárga lap: Lambulic (19.), illetve Horváth A. (85.)

A 82. percben szerzett góllal mentett pontot a Fehérvár a vendég Pécs ellen a labdarúgó Borsodi Liga harmadik fordulójában. Az első félidőt végigtámadta a Fehérvár, kontrákból viszont remekül használta ki a lehetőségeket a Pécs. A folytatásban is jelentős fölényben játszott a hazai együttes, és végül pontot mentett a második 45 percben csupán két veszélyes támadást vezető vendégek ellen.

FC Fehérvár – PMFC-Pécs Plaza 2-2 (0-2)
Sóstói Stadion, 2500 néző
Bíró: Gergely
Gólszerzők: Farkas B. (47.), Sitku (82.), illetve Pest K. (14.), Nógrádi (45.)
Sárga lap: Szekeres (37.), Pavicevic (57.), Herbert (81.)

A Honvéd 1-1-es döntetlent játszott az Újpesttel Csepelen a labdarúgó Borsodi Liga harmadik fordulójában. Közepes iramú mérkőzésen az Újpest kontrákra játszott, és a félidőben megérdemelten vezetett a rendkívül pontatlanul támadó Honvéddal szemben. A második félidő elsősorban a Honvédnak köszönhetően sokkal élvezetesebb, izgalmasabb játékot hozott, de a legnagyobb helyzeteket is elpuskázó hazai együttes erejéből csak az egyenlítésre futotta.

Budapest Honvéd-Újpest FC 1-1 (0-1)
Csepel, 2500 néző
Bíró: Fábián
Gólszerzők: Dobos (53., 11-esből), illetve Erős (17.)
Piros lap: Dancs (89.)
Sárga lap: Budovinszky (24.), Pomper (43.), Takács (83.), illetve Erős (50.), Vermes (52.)

A forduló további műsora:
Vasárnap: Győri ETO FC-REAC 17 ó
Hétfő: DVSC-TEVA – Vasas 18 ó
Pénteken játszották: Diósgyőri VTK-ZTE FC 1-4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik