Élet-Stílus

Újabb sikerek 500 méteren

Futamgyőzelemmel jutott a pénteki középfutamba Benkő Zoltán a kajak egyesek 500 méteres versenyében. Benedek Dalma (k-1) és a Kozmann György, Kolonics György (c-2) páros ugyanezen a távon szintén tovább lépett.

Benkő, a szám újdonsült Európa-bajnoka rögtön a rajt után az élre állt és Janics Natasa bátyjával, a horvát színekben induló Stjepan Janiccsal elszakadt a mezőnytől. A hajrához fej fej mellett haladva érkezett a két versenyző, de a hazai kajakos – eltérően a délelőtti produkciójától, amikor is 1000 méteren csupán harmadik lett – ezúttal nem engedte ki a kezéből az első helyet, és biztosan került tovább. Mivel ebben a számban összesen 59-en neveztek – ez a legnépesebb mezőny a 27 közül -, az előfutamból nem lehetett egyből a döntőbe kerülni.

A friss Európa-bajnok Benedek végig nagy csatát vívott a 2000-es sydneyi olimpia bajnokával, Josefa Idemmel, de végül az olasz mögött meg kellett elégednie a második hellyel.

Kozmannék ezzel szemben – a több ezer fős közönség fergeteges buzdítása közepette – rajt-cél győzelmet arattak, mögöttük a kanadai színeket képviselő Buday Attila, Buday Tamás jr. duó ért másodikként a célba. A futam érdekessége volt, hogy a nyolcas pályán lapátoló pakisztáni kettős még csak féltávnál tartott, amikor a többiek már célba értek, de a publikum a “visszafogott” produkciót is megköszönte, és vastapssal “kísérte” a célba a szimpatikus egységet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik