Élet-Stílus

Gólzáporos győzelem a finnek ellen

Kiütéses, 5-0-ás győzelmet aratott a magyar U21-es válogatott Finnország legjobbjai ellen első Európa-bajnoki selejtezőjén, a Megyeri úti Szusza Ferenc Stadionban.

Az új selejtezőrendszerben ez volt az egyetlen hazai mérkőzése Róth Antal szövetségi edző gárdájának. A csoport harmadik tagja az orosz együttes, amely szeptember 6-án látja vendégül a magyarokat. Mindhárom válogatott csak két-két mérkőzést játszik, és a csoportküzdelmek végén az első helyezett folytathatja a pótselejtezőben.

A magyar csapat gyorsan magához ragadta a kezdeményezést, irányította az összecsapást, s a félidő közepén megérdemelten jutott vezetéshez. A vendégek kevés veszélyt jelentettek a hazai kapura, s a védőmunkájuk is hagyott kívánni valót maga után, így Róth Antal együttese újabb helyzeteket alakított ki, amelyek közül a játékrész hajrájában még egyet kihasznált.

A második félidő első felében visszafogott voltak a házigazdák, a finnek megpróbáltak szépíteni, ám gólt lőniük nem sikerült, a játékrész derekán pedig ismét a magyar válogatott volt eredményes. A gól után már örömjáték zajlott a pályán, amely végül kiütéses győzelmet eredményezett.

Róth Antal, szövetségi edző: “Nem akartunk nekik rohanni az elején, de végig nagyon fontos volt, hogy a védekezésünk ne bomoljon meg. Az első félidőben jól játszottunk, a második első felében azonban nem tudtuk igazán irányítani a meccset. A harmadik gól nagyon jókor jött, utána már helyenként örömfocit nyújtottak a srácok. Most lépéselőnybe kerültünk, ez tény, de Oroszországban irtózatosan nehéz dolgunk lesz.”

U21-es Eb-selejtező: Magyarország-Finnország 5-0 (2-0)
Szusza Ferenc-stadion, 1500 néző,
Bíró: Einwaller (osztrák)
Gólszerzők: Priskin (25., 78.), Feczesin (44., 80.), Balogh (73.)
Sárga lap: Priskin (58.), Magasföldi (65.) illetve Aäritalo (60.), Eremenko (84.)

Magyarország: Kovács Z. – Pollák, Vaskó, Rodenbücher, Balogh B. – Magasföldi (Tőzsér, 68.), Vadócz, Sándor Gy., Bori (Tisza, 77.) – Feczesin (Kanta, 87.), Priskin

Finnország: Mäenpäa: – Lampi, Lehtonen, Halsti, Moisander (Hahuia, a szünetben) – Vuorinen, Manninen, Nyman, Aa:ritalo (Hetemaj, 71.) – Eremenko, Santala (Lehtinen, 64.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik