Élet-Stílus

FTC: fogyatkozik az elnökség

admin
admin

2006. 08. 16. 16:10

Újabb tag távozott a Ferencvárosi Torna Club elnökségéből, miután Kruj Iván, a birkózó szakosztály igazgatója is lemondott tisztségéről.

Kruj Iván erről levélben tájékoztatta Ináncsy Miklós elnököt – az FTC honlapja szerint. A 11 tagú vezetőségből korábban távozott Kökény Bea és Sipos Jenő, és szintén jelezte lemondási szándékát Maglódi Lajos.

Az elnöknek mennie kell

A nehéz anyagi helyzetbe került IX. kerületi klub elnöke, Ináncsy a július 27-én tartott vezetőségi ülésen felajánlotta lemondását, ezt azonban az elnökség nem fogadta el, mivel akkori álláspontja szerint nem ő volt felelős a kialakult helyzetért. Augusztus 11-én aztán a klub vezetése – levélben – mégis lemondásra szólította fel Ináncsyt. A testület tagjai kilátásba helyezték, hogy visszahívják az egyesületi vezetőt, amennyiben nem távozik önként. A levelet az elnökségi tagok közül Maglódi Lajos és Debreceni István nem írta alá.

Ugyanaznap este az FTC korábbi és jelenlegi labdarúgói, majd másnap egy demonstráción a szurkolók is csatlakoztak az Ináncsy távozását sürgetőkhöz. A klubvezető az elnökség indítványára közleményben reagált: kijelentette, addig mindenképpen marad a klub élén, amíg le nem zárulnak a befektetői tárgyalások a lehetséges szlovák partnerrel.

Az Artmedia már adott pénzt

Az FTC-nek többször sem sikerült pályázaton értékesíteni az Üllői úti hat plusz két hektáros területet, a labdarúgócsapat pedig nem kapta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet, így története során először a másodosztályba kényszerült.

Ináncsy az elmúlt héten tárgyalásokat folytatott Ivan Kmotríkkal, a szlovák Artmedia Bratislava tulajdonosával az FTC labdarúgócsapatát üzemeltető részvénytársaság eladásáról. Az üzletember az átvilágítás után dönt arról, vásárol-e részvényeket, de 50 millió forint szponzori támogatást már átutalt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.