Élet-Stílus

Újabb érmet szerzett Kovács

A 100 m mellen is harmadik Kovács Ágnes 2:28.90 perces idővel bronzérmet nyert 200 méter mellen a margitszigeti úszó Európa-bajnokságon. Hosszú Katinka hiába úszott remekül, az ideje nem volt elég a döntőbe kerüléshez 200 gyorson.

A számot az a Kirsty Balfour nyerte, aki már az első 50 méteren elhúzott a vetélytársaktól, és a verseny folyamán még növelni is tudta az előnyét. Kovács Ágnes 150 méterig a második helyen úszott, de az utolsó ötvenen az ukrán Pidlisznya befogta.

Eredmény (női 200 méter mell):
1. Kirsty Balfour (Nagy-Britannia) 2:25.66 p
2. Julia Pidlisznya (Ukrajna) 2:28.42
3. Kovács Ágnes (Magyarország) 2:28.90

Hosszú lecsúszott a fináléról

Hosszú Katinka annak ellenére nem jutott a 200 m-es gyorsúszás szombati döntőjébe, hogy életében másodszor sikerült 2:02 percen belül teljesítenie a távot.

A 17 éves bajai versenyző sokáig nagyon jól tartotta magát, ugyanis mindhárom fordulónál ötödik volt a második elődöntős futamban, de a hajrára elfogyott az ereje, így végül 2:01.91 perces idővel hetedikként csapott a célba, összesítésben pedig 15. lett. Hosszú ennél jobb időt korábban csak csütörtökön úszott, amikor a nyolcadik helyen végzett a 4×200 m-es gyorsváltó első tagjaként, 2:01.58 percet repesztve.

Boulsevicz Beatrix remek versenyzéssel a negyedik helyen végzett 100 m pillangón. A számot a holland Inge Dekker nyerte.

Cseh országos csúcsa

Cseh László összesítésben a harmadik legjobb idővel kvalifikálta magát a 200 méteres hátúszás szombati döntőjébe. Rudolf Rolandnak ugyanebben a számban nem sikerült a bravúr, de így is az előkelő 10. helyen végzett. A Kőbánya SC világklasszisa az első elődöntőbe kapott besorolást, s a táv háromnegyedében a harmadik helyen haladt. Az utolsó 50 méteren aztán egészen elképesztő hajrát vágott ki, melynek köszönhetően a végig vezető orosz Arkagyij Vjacsanyin mögött 1:57.76 perces új országos rekorddal másodikként csapott a célba. A régi csúcsot, amelyből négy századot faragott le, szintén ő tartotta 2004. április 11-e óta.

Pompásan versenyzett 50 m háton Szepesi Nikolett: a Kőbánya SC versenyzője elődöntőjében a negyedik, összesítésben pedig a hatodik helyet szerezte meg, s döntős, ráadásul – és ez az igazi bravúr – új országos csúccsal! Az 1987-es születésű Szepesi, aki már délelőtt is biztatóan mozgott, 29.22 másodperc alatt “hátazta le” az uszodahossznyi távot, hét századot javítva eddigi rekordján, amelyet még Madridban, az Eb-n ért el 2004. május 16-án.

Prilukov másodszor

A 400 m gyorson győztes orosz Jurij Priljukov nyerte a férfi 1500 m-es gyorsúszást. A második és harmadik helyen két francia, Sebastien Rouault és Nicolas Rostoucher végzett.

Az olasz Filippo Magnini nyerte a margitszigeti Eb egyik legnagyobb érdeklődéssel kísért számát, a férfiak 100 m-es gyorsúszását. A második helyen a svéd Stefan Nystrand, a harmadikon pedig Pieter van den Hoogenband végzett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik