Élet-Stílus

Gyenesei: Schmitt félrevezette a tagságot

Schmitt Pál, miután megválasztották a Fidesz alelnökének, megígérte, hogy nem keveri össze a politikát sportvezetői feladataival, mégis a MOB melegítőjében fényképeztette le magát a választási kampány során. Ezzel Gyenesei István szerint félrevezette a tagságot.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke a Gyenesei István független képviselővel vasárnap este a Magyar Televízió A szólás szabadsága című műsorában folytatott, személyeskedéstől sem mentes vitájában kijelentette: nem érzi úgy, hogy sportvezetői tevékenysége keveredett volna politikai szerepvállalásaival

“Ha az alapszabályban rögzített szavazatszám összegyűlik, természetesen intézkedem a rendkívüli közgyűlés összehívásáról” – mondta Schmitt Pál, (MOB) elnöke. “A személyi kérdések azonban csak azt követően kerülhetnek szóba, hogy megtárgyaltuk az olimpiai felkészüléssel kapcsolatos legfontosabb tennivalókat is.”

Schmitt a lemondatására irányuló aláírásgyűjtésről úgy vélekedett: valakinek a személyes ambíciói lehetnek a háttérben, ő személyesen nem látta a nyilatkozatot, melyet 102 MOB-tag írt alá és egyben távozásra szólították fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik