Élet-Stílus

PlayStation 3: kompatibilitás felsőfokon

admin
admin

2006. 07. 13. 10:34

Az IBM szerint a Sony rendkívül szigorú feltételrendszert állított fel a kompatibilitás és a minőség biztosítására. Néhány kivétellel a készülék kompatibilis lesz az elődökre írt játékokkal.

Tom Reeves, az IBM félvezető és technológiai szolgáltatásaiért felelős alelnöke az Electronic Newsnak adott múlt heti interjúban elsősorban az ágazat előtt álló lehetőségekről, a chiptechnológiai fejlesztések érdekességeiről beszélt, ám a Cell processzor is szóba került, és ezzel az év végén rajtoló konzol és annak fejlesztése sem maradhatott ki. Megemlítette, hogy a Sony szigorú feltételeinek következtében a „mindentudó” PS3 esetében nem lesz nagy gond a visszafelé kompatibilitással, mivel a gyártó a hátralévő idő alatt mindenképpen szeretne javítani a jelenlegi helyzeten.

Az alelnök elmondása szerint a Sony igencsak komolyan veszi a kompatibilitási kritériumok kérdését. A jelek szerint nem elégedettek az eddigi eredményekkel, mivel mintegy 40 PlayStation 1-re írt játék nem hajlandó elindulni a következő generációs konzolon, így tovább csiszolgatják a fejlesztést, hogy egyre jobban leszűkítsék az együttműködésre nem hajlandó szoftverek körét. A számot túlságosan magasnak találták, ám azt már nem tudtuk meg, hogy milyen érték lenne elfogadható számukra. Ezzel ellentétben a nagy rivális Xbox 360 csak az elődön megjelent játékok egy részével birkózik meg, júniusban például mindösszesen 227 eredeti szoftvert futtatott gond nélkül.

Érdekes lehetőségként merült fel – bár nem sok esélyt adnak erre –, hogy az olcsóbbik PS3-ban a Cell processzor azon példányai kapnak majd helyet, amelyekben nem működik a Sony által minimálisan elfogadott hét mag. A Nagy Kék természetesen elkülöníti a tökéletes, nyolc működő maggal érkező példányokat a kevésbé jól sikerül chipektől. Előbbieket a gyógyászatban, a hadiiparban és a repülésben használják fel, a hétmagos (vagyis 1 „rossz” magot tartalmazó) példányok többnyire a PS3-ba kerülnek, míg az ennél rosszabb változatok (hat, vagy ennél is kevesebb hibátlan processzormaggal) egyéb területeken kerülhetnek bevetésre – már ha nem gondolják meg magukat a cégnél, és nem kerülnek egyből a szeméttelepre.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.