Belföld

„Bontódik! Minden alkatrésze eladó” – így húzta le áldozatait a csaló

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a húszas éveiben járó, hajdúhadházi férfival szemben, aki adásvételi csoportokba feltett, valótlan autóalkatrész-hirdetésekkel vert át számos embert.

A Somogy Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a férfi idén áprilisban különböző álneveken személygépkocsi-alkatrészeket és személygépkocsit kínált eladásra az egyik közösségi oldal adásvételi csoportjaiban, úgy, hogy azokkal valójában nem rendelkezett.

Az elkövető a teljes vételár, a foglaló vagy a postaköltség előre utalását kérte, melynek fogadása érdekében a csalássorozat előtt a saját nevében bankszámlát is nyitott.

A terhelt 11 embert vert át alig több mint egy hét alatt: a legnagyobb kárt annak a férfinak okozta, aki egy komplett gépkocsimotort akart tőle megvásárolni, közel 200 ezer forintért. A férfi a bűncselekményekkel mintegy félmillió forintra tett szert, amit felélt. Az ügyészség felfüggesztett börtönt kért a csalóra, azzal, hogy az okozott kárt is téríttessék meg vele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik