Belföld

16 év fegyházat kértek a férfire, aki agyonverte és elásta a kutyát megverő és szidó bátyját

Minősített emberölés bűntette miatt állítja bíróság elé a Tolna Vármegyei Főügyészség azt a 42 éves férfit, aki tavaly nyáron megölte és elásta az egy évvel idősebb bátyját Regölyben.

A testvérek közös háztartásban éltek, de gyakran veszekedtek egymással. A terhelt a szoros emberi kapcsolatok hiányában kizárólag a kutyájához kötődött, s az állatot tekintette társának.

Az ominózus nap az idősebb fivér berúgott, és megverte a kutyát, majd a még életben lévő állatra sértő kijelentést is tett. Az öccse mérgében magához vett egy keményfa husángot, és azzal hátulról, teljesen váratlanul fejbe csapta a ház verandáján ülő testvérét, aki az ütéstől egyből a földre zuhant.

A férfi ezután behúzta a még életben lévő, de magatehetetlen, védekezésre képtelen bátyját a házba, ahol két különböző helyiségében összesen legkevesebb további négy alkalommal, nagy erővel fejbe csapta a husánggal. Az áldozat az utolsó ütések okozta koponyacsonttörés és agyroncsolódás következtében meghalt.

A férfi a testvére holttestét zsákba csavarta, majd az udvaron egy gödörbe tette és azt befedte. A házban is igyekezett eltüntetni a nyomokat, a padlót felsúrolta, felmosta, a fivére hollétéről érdeklődő személyeknek pedig különféle valótlan történeteket adott elő.

Az áldozat holttestét végül állampolgári bejelentés alapján, egy hónappal a gyilkosság után találták meg a rendőrök. Az ügyészség 16 év fegyházat kért a terheltre különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik