Belföld

Tarlós szerint voltak a Fideszben, akik tudták, hogy Vitézyt támogatják majd végül

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Sem Vitézy Dávidra, sem Karácsony Gergelyre nem akartam szavazni. Ennek, akár hiszik akár nem, nem volt semmilyen indulati oka vagy alapja. Ez egy szilárd meggyőződésből adódott, de nem akarok ennek a részleteire kitérni – mondta Tarlós István az Ultrahangnak adott interjújában, amit a 444 szúrt ki.

A volt főpolgármester a beszélgetés során elárulta, hogy a mi hazánkos főpolgármester-jelöltre, Grundtner Andrásra szavazott, és szerinte a Fidesznek kellett volna nyernie a fővárosban, és úgy véli, a visszalépett Szentkirályi Alexandra képes lett volna győzni, „ha hagyják, hogy a saját egyéniségének megfelelően kampányoljon”.

Tarlós azt is elmondta, „nagyon sajnálja” Szentkirályit, mert úgy látja, „ebben a kampányban ő nem saját magát adta, mégis a közvélemény jelentős részében az a vélemény alakult ki, ami a kampány alapján kialakulhatott, de az nem Szentkirályi személyisége”.

Az interjú során megkérdezték, előre tervezett volt-e a fideszes jelölt visszalépése Vitézy Dávid javára, amire a volt városvezető azt felelte:

ha a véleményemet kérdezi, azt mondom, hogy semmiféle bizonyosságom nincs ebben, de szerintem voltak, akik tudták, hogy végül Vitézyt fogják támogatni.

Továbbá úgy fogalmazott Szentkirályival kapcsolatban: „a hülyének is feltűnhetett, hogy azzal a Vitézy Dáviddal szemben, aki elvileg az ellenfele volt, az egész kampány idején egyetlen kritikus mondatot nem fogalmazott meg”. A kampányt pedig „rosszul megkonstruáltak” nevezte.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik