Belföld

Tarlós: Pletykaszinten felmerült, hogy közös főpolgármester-jelöltje lesz egy ellenzéki pártnak és a kormánypártnak

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Ilyen még nem volt.

Tarlós István volt a Hír TV Napi aktuális című műsorának vendége pénteken, a volt főpolgármester pedig a 444 cikke szerint többek közt azt mondta a műsorban, hogy

az egy érdekes motívum, hogy először röppent fel, persze pletykaszinten, mert én nem tudom, hogy a kormánypártoknak ki lesz a jelöltje, de pletykaszinten először merül fel 33-34 éve, hogy netán előfordulhat, hogy közös jelöltje lesz egy ellenzéki pártnak és a kormánypártnak. Ilyen még nem volt.

A műsorvezető itt finoman jelezte, hogy jobb megvárni, amíg megnevezik a jelölteket, erre Tarlós is azt mondta, hogy szerinte sincs értelme név szerint tippelni. Ezen a ponton a riporter megkérdezte, Vitézy Dávidra gondolt-e a fideszes politikus, aki nemmel felelt a kérdésre.

Később jelezte, hogy nem ajánlja, de nem is ellenzi a rendhagyó főpolgármester-jelöltet.

Vitézy 2022-ben fél éven át az Orbán-kormány közlekedésért felelős államtitkára volt, utóbb az LMP kérte fel főpolgármester-jelöltjének a 2024-es önkormányzati választások alkalmából. A közlekedési szakértő 2010-től négy éven át a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója volt Tarlós István főpolgármester alatt. Főpolgármesteri ambícióiról az utóbbi hetekben többek közt úgy nyilatkozott:

Van bennem arra ambíció, hogy Budapest jobban működjön, de hogy ennek most van-e itt az ideje, vagy így, abban nem vagyok biztos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik