Belföld

Nem kért a felajánlott 14 évből a férfi, aki bozótvágóval végzett az élettársával Budapesten

Csütörtökön az előkészítő üléssel megkezdődött a Fővárosi Törvényszéken annak a férfinek a büntetőpere, aki tavaly januárban egy machete kardlapjával ütötte agyon az élettársát Budapesten.

A Fővárosi Törvényszék által közölt vádirat szerint a diszharmonikus személyiségszerkezetű, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező, intenzíven alkoholizáló és agresszív férfi élettársi kapcsolatban élt a nővel. A férfi többször is azzal fenyegette a nőt, hogy megöli egy bozótvágóval.

A férfi többször is bántalmazta a nőt, akinek két fogát is kiverte. Tavaly január közepén egy machete kardjának lapjával nagy erővel nyakon és fejen ütötte a nőt. A férfi később mentőt hívott az erősen vérző nőhöz. Az áldozat azonban az életveszélyes sérülése nyomán kialakult szövődményei miatt végül meghalt a kórházban.

Az ügyészség 14 év börtönt és 10 év közügyektől eltiltást kért a férfire előkészítő ülésen történő beismerés esetére, azzal hogy feltételesen se bocsáthassák szabadságra. A férfi azonban nem ismerte be a bűnösségét, és a tárgyalásról sem mondott le, ezért a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik