Belföld

Magyar Péter és a Momentum a Parlamentből tiltaná ki a telefonozást

Szajki Bálint / 24.hu
A Tisza párt szervezésében tartottak pikniket a margit-szigeti nagyréten 2024. augusztus 20-án
Szajki Bálint / 24.hu
A Tisza párt szervezésében tartottak pikniket a margit-szigeti nagyréten 2024. augusztus 20-án

„Jusson nagyobb figyelem a tanulásra, és a szünetekben a gyerekek ne kütyüzzenek, hanem beszélgessenek egymással” – magyarázta sajátosan Vitályos Eszter kormányszóvivő az iskolai mobiltiltást nemrég.

A rendelet alapján Magyar Péternek is támadt ötlete, amit a Facebook-oldalán osztott meg kedd este:

Az infokommunikációs eszközökkel kapcsolatos kormányzati döntésen felbuzdulva, a TISZA Párt javasolja, hogy az őszi parlamenti ülésszaktól az Országgyűlés plenáris ülésére az országgyűlési képviselők ne vihessenek be se mobiltelefonokat se okosórát

A párt elnöke továbbá azt javasolja, hogy a képviselők csak olyan laptopokat használhassanak, amikről a közösségi média platformok és külső honlapok nem elérhetőek. A politikus szerint a javaslat indoklása egyszerű: a plenáris üléseken az ország sorsáról döntenek, ezért a választók jogos elvárása, hogy a képviselők figyelmét ne vonja el magánügyük intézése és a közösségi médiázás. „És persze ott van a jó öreg példamutatás is” – tette hozzá még az európai parlamenti képviselő.

Szintén kedden, de még délelőtt Bedő Dávid, a Momentum parlamenti frakcióvezetője még a Tisza párt elnöke előtt azt javasolta saját oldalán, hogy mutassanak példát a fideszesek, és a képviselők tiltsák be a telefonhasználatot a parlamentben is.

A politikus szerint ha „akkora nagy gondnak tekintik a telefonhasználatot és a digitális oktatás fejlesztése helyett a tiltást választják a Fideszesek, akkor ne álljunk meg itt. (…)

A »kütyüzés« helyett talán így jobban tudnak majd foglalkozni az összeomlás szélén álló vasúti közlekedéssel, egészségüggyel és oktatással.

Ennek érdekében a Momentum képviselőinek határozati javaslatot nyújtanak majd be, hogy a parlamenti ülések alkalmával le kelljen adni a telefonokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik