Belföld

Macsétával, ásóval támadtak egy családra Kétegyházán, egy embert kétszer is elütöttek kocsival a balhé során

Féltékenység miatt veszett össze két család a Békés vármegyei Kétegyházán. A balhé során kétszer is elütöttek egy embert szándékosan. A Békés Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt kezdeményezte egy 25 éves férfi letartóztatását.

Macsétával, ásóval, kapával felfegyverkezett család támadt rá egy másik családra az egyik kétegyházi italmérő helyen. A főügyészség közleménye szerint a sértett próbált elmenekülni a bántalmazás elől, ám egy 25 éves újkígyósi férfi az autójával utána indult, és szándékosan elsodorta. Mire a sértett felállt, a férfi a gépkocsival visszafordult, majd ismét elgázolta.

A mentők súlyos sérülésekkel szállították kórházba az áldozatot. Az elkövető elmenekült a helyszínről. A rendőrség egy nap után azonosította a gyanúsítottat, de addigra a lakásáról ismeretlen helyre távozott. Néhány órával később viszont önként megjelent a rendőrségen. A férfit a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányságon emberölés bűntettének kísérlete miatt hallgatták ki gyanúsítottként, és őrizetbe vették.

A Békés Vármegyei Főügyészség azért kezdeményezte a letartóztatását, mert az eljárás kezdeti szakaszában a rendőrség elől megszökött, és a gépkocsit, mint bizonyítási eszközt, elrejtette. A bűncselekmény tárgyi súlya, magas büntetési tétele miatt fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, és tartani lehet attól, hogy a férfi szabadlábon a tanúk befolyásolásával a bizonyítás eredményességét veszélyeztetné.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik