Magyar Péter: Az egészségügyi államtitkár kényszeresen hazudik és uszít

Takács Péter elrendelte, hogy Magyar Péter mostantól csak a kórházigazgatói irodáig juthat el – előre egyeztetett időben.

Takács Péter egészségügyi államtitkár munka helyett kényszeresen hazudik és uszít. Azonnal távozzon a hivatalából!

– így kezdi vasárnapi Facebook-posztját Magyar Péter.

A Tisza Párt elnökénél az egészségügyi államtitkárral készített Magyar Nemzet-interjú verte ki a biztosítékot. A kormánypárti lapban Takács Péter kijelentette: „Magyar Péter visszaélt a jogszabályok adta lehetőségeivel, mivel amit a kórházakban művel, az minden, csak nem tájékozódás. Zavarja az orvosokat és a gyógyítás rendjét, órákon át grasszál fel-alá a kórházakban, miközben Jakab Péter stílusában személyeskedő és dehonesztáló megjegyzésekkel alázza meg a gyógyító munkájukat odaadással végző kollégákat. Ebből elég volt!”

Azt is kifejtette, hogy ez konkrétan mit jelent:

A mai nappal elrendeltem, hogy Magyar Pétert valamennyi kórház csak munkaidőben fogadja. Ugyanaz a jogosultság illeti meg, mint bármelyik másik országgyűlési vagy európai parlamenti képviselőt. Be kell jelentkeznie a főigazgatóhoz, aki őt előre egyeztetett időpontban az irodájában fogadja, és a képviselői munkához szükséges tájékoztatást megadja. Ennyi illeti meg Magyar Pétert, semmi több.

A Tisza Párt elnöke hamar reagált az államtitkár szavaira, pontokba szedve fejtette ki, szerinte miben állított valótlant Takács Péter.

Egyebek mellett Magyar felrója az államtitkárnak, hogy

Magyar Péter szerint az egészségügyi államtitkár „nem tehet mást, mint hogy haladéktalanul távozik hivatalából.” Azt is jelezte, hogy a Tisza Párt elnökeként „mindenféle fenyegetés ellenére” folytatja a kórházlátogatásokat.