Belföld

Magyar: Miközben az egészségügyi államtitkár 20 fokról magyarázott a tévében, az őt néző betegek 36 fokban ültek a kórházban

Miközben az egészségügyi államtitkár 20 fokról és fejlődésről magyarázott épp a Hír TV-ben, az ápolási osztályon az idős betegek őt hallgatva 36-37 fokban, vizes borogatással igyekeztek túlélni,

írta vasárnapi Facebook-bejegyzésében Magyar Péter, aki az elmúlt napokban több kórházba is ellátogatott, hogy felmérje a helyzetet, Kulja András orvos, az párt EP-képviselője társaságában.

Ezúttal a budapesti Szent Imre Kórházban járt, ahol megállapította, hogy az átlagnál jobb állapotú kórházban a legnagyobb problémát az ápolóhiány okozza, több osztály fele lezárva, üresen állnak a kórtermek, mert ápolók nélkül nem tudnak több beteget fogadni. Hozzátette, pénteki hír, hogy a belgyógyászat ezért nem tud betegeket fogadni.

Megjegyezte, hogy WC-papír nem volt, fertőtlenítőszer viszont néhány mellékhelyiséget leszámítva igen, és megköszönte az egészségügyi dolgozók hősies munkáját.

A Tisza Párt elnöke felidézte azt is, hogy a kormány 2016-ban tett ígéretet a Dél-Budai Centrumkórház felépítésére, ám annak ellenére nem lett semmi a projektből, hogy telekvásárlásra és tervezésre elköltöttek 14 milliárd forintot.

Magyar szombaton bejelentette, hogy feljelentést is tesz foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés és annak minősített esete, a több ember halálát okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt, amiért a kormányzati szervek és egyes egészségügyi intézmények vezetői elmulasztották a kórházi klíma berendezések kötelező fertőtlenítését, karbantartását és javítását, illetve az alapvető higiéniai szabályok betartását, betartatását és a kórházi mosdók fertőtlenítőszerrel és szappannal való ellátását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik