Belföld

Simonka szerint megvan az esélye annak, hogy elteszik láb alól

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Ártatlannak tartja magát és bizonyos benne, hogy nem fogják elítélni, mivel a bíróságokra nem ér el a Fidesz keze – erről is beszélt Simonka György a Népszavának adott videointerjújában. Mindez szerinte már nem mondható el az ügyészségről, azt legalábbis el tudja képzelni, hogy az ügyészséget a Fidesz befolyásolni tudja. A vádalkut ajánló ügyész rengeteg olyan „huncutságot” mondott el neki, amelyről egy könyvben akar írni, ha addig nem teszik el láb alól. Egyértelműen igennel felelt arra a kérdésre, megvan-e ennek a veszélye.

Hozzáfűzve, hogy „nem ma jött le a falvédőről”, így tudja, mi a tétje annak, ha beszélni kezd.

Beszélt arról is, hogy újra parlamenti képviselő akar lenni, és el fog mondani dolgokat, de nem azért, hogy lejárassa a Fideszt, hanem hogy tisztába tegye, amit kell. Szerinte 2026-ban a Tisza Párt és a Fidesz között ki-ki meccsen fog eldőlni a parlamenti választás. Neki mindegy, hogy melyikük győz, segíteni azt a pártot fogja, amelyik a legtöbbet adja Dél-Békésnek.

– Egyébként nézzék meg Magyar Péter bármelyik bejegyzését vagy interjúját. Nekem nem szimpatikus Magyar Péter, de amit mond, az igaz, azt alá lehet támasztani – magyarázta. Nem is a Fidesszel, hanem egyes vezetőkkel van problémája, köztük Lázár Jánossal, akit egy kimondottan rossz embernek tart.

A Békés vármegyei Pusztaottlaka megválasztott polgármestere ellen bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy, 1,4 milliárd forintos vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt emeltek vádat. A vád szerint Simonka egy bűnszervezetet irányított, amiért nyolc és fél év fegyházbüntetést és teljes vagyonelkobzást kért rá az ügyészség.

Kapcsolódó
Koronatanú: Rogán Antalt és Orbán Viktort akarta meggyőzni ártatlanságáról Simonka György, aki a zöldhatáron át menekült volna Romániába
Novemberre halasztották a korrupcióval vádolt, frissen polgármesternek választott Simonka György büntetőperének folytatását. Az ügy koronatanúja már színre lépett, és felolvasták a nyomozás során tett vallomásait a bíróságon, amelyek nagyon súlyos állításokat tartalmaznak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik