Belföld

Polt Péter: Kábítószert is találtak a korrupcióval gyanúsított tankerületi dolgozónál

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Amellett, hogy közbeszerzéseket manipulált és kétmillió forintos Forma-1 belépőt fogadott el, kábítószert is találtak annál a tankerületi gazdasági vezetőnél, akit korrupció gyanúja miatt áprilisban letartóztattak – írta az Eduline egy főügyészi válasz alapján. Az üggyel kapcsolatban Tóth Endre, a Momentum országgyűlési képviselője intézett írásbeli kérdéseket Polt Péter legfőbb ügyésznek.

Válaszában a legfőbb ügyész azt írja, a Belső-Pesti Tankerületi Központ korábbi gazdasági vezetőjének személye ellen önálló intézkedésre jogosult személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folyik eljárás.

„A Belső-Pesti Tankerületi Központ gazdasági vezetője megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy a tankerületi szerv kezelése alá tartozó vagyonát több esetben valótlan jogcímen, az egyéni gazdagodása céljából vagy vagyoni hátrányt okozva utalta át más gazdálkodó szervezetek részére, illetőleg

a Belső-Pesti Tankerületi Központ hivatali helyiségében a saját fogyasztása céljából kábítószert tartott

– írta Polt Péter.

A gazdasági vezetőt korrupciós, gazdasági verseny tisztaságát sértő, vagyon elleni és egészséget veszélyeztető bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, április óta letartóztatásban van.

A hatóságok április 9-én az érintett tankerületi központban, valamint további 27 helyszínen egyszerre hajtottak végre különböző nyomozási cselekményeket. Többek között iratokat, adathordozókat, több mint 63 millió forintot és külföldi valutát foglaltak le, és két ingatlant zár alá vettek mintegy 75 millió forint értékben. A vád szerint a tankerületi központ dolgozója az általuk kiírt közbeszerzési eljárásokat úgy manipulálta, hogy azokat az előre kiválasztott vállalkozások nyerjék, továbbá fiktív számlákat állíttatott ki a tankerülethez tartozó intézmények kiadásairól, így több tízmillió forinthoz juthatott.

Korábban írtunk arról is, hogy a tankerületi vezető megtagadta a vallomástételt.

A Belső-Pesti Tankerületi Központ igazgatója bocsátotta el korábban a Kölcsey Ferenc Gimnázium polgári engedetlenségi akciókban részt vevő tanárait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik