Belföld

Megtagadta a vallomást a tízmilliókkal és 30 milliós luxusautóval megkent budapesti tankerületi vezető

Megtagadta a vallomástételt a bírósági meghallgatása során az a budapesti tankerületi vezető, aki a gyanú szerint tízmilliókat kaszálhatott azzal, hogy manipulált egyes közbeszerzési eljárásokat – tudta meg a 24.hu.

Értesüléseink szerint az egy hónapos letartóztatásba helyezett asszony a hallgatást választotta, és gyakorlatilag semmit sem mondott a tegnapi bírósági meghallgatása során.

A büntetőeljárás eddigi adatai szerint az egyik fővárosi tankerületi központ gazdasági vezetője úgy manipulált egyes, általuk kiírt közbeszerzési eljárásokat, hogy azokon az előre kiválasztott vállalkozások nyerjenek, valamint a központ felügyelete alá tartozó intézmények kiadásainak igazolására fiktív számlákat állíttatott ki.

A gyanúsítás szerint több tízmillió forinthoz juthatott így a gazdasági vezető. A rendőrség szerint nem csak pénzt fogadott el, de megfelelt neki a több mint kétmillió forint értékű Forma-1-es belépő vagy egy harmincmilliós luxusautó használati joga is. A rendőrség egyszerre összesen 27 helyszínen hajtott végre nyomozati cselekményeket az ügyben.

Az összehangolt akció során iratokat, adathordozókat, valamint több mint 63 millió forintot és külföldi fizetőeszközt is lefoglaltak, továbbá két ingatlant zár alá vettek mintegy 75 millió forint értékben.

A tankerületi központ gazdasági vezetőjét a budapesti nyomozók vesztegetés, vesztegetés elfogadása, valamint versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatását. A végzés nem végleges.

Három vállalkozót szintén gyanúsítottként hallgattak ki az ügyben, ők szabadlábon védekezhetnek.

Frissítünk!

Az rtl.hu biztos forrásokból úgy értesült, hogy a Belső-pesti Tankerületi Központ gazdasági vezetője az, akit letartóztattak. A portál beszámolója szerint ennek az intézménynek az igazgatója bocsátotta el korábban a Kölcsey Ferenc Gimnázium polgári engedetlenségi akciókban részt vevő tanárait. A tanárok perre mentek, az eljárás során pedig az ügyben eljáró bíró többször rendre utasította Marosi Beatrixot, amiért szerinte nem válaszolt egyértelműen a feltett kérdésekre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik