Belföld

Letartóztatták az egyik budapesti tankerületi központ gazdasági vezetőjét – videó

police.hu
police.hu

Frissítünk!

Letartóztatták azt a budapesti tankerületi vezetőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy több tízmillió forinthoz jutott azzal, hogy a hivatali helyzetével visszaélve manipulálta a közbeszerzési eljárásokat – tudta meg a 24.hu.

Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettese az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte az őrizetbe vett személy letartóztatását. A döntés még nem végleges.

Bilincsben vitték el az egyik budapesti tankerületi központ gazdasági vezetőjét. A BRFK közleménye szerint 80 rendőr részvételével, 28 helyszínen hajtottak végre összehangolt nyomozási cselekményeket.

A BRFK Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya vesztegetés és más bűncselekmények gyanúja miatt indított eljárásának adatai szerint az egyik fővárosi tankerületi központ gazdasági vezetője úgy manipulálta az általuk kiírt közbeszerzési eljárásokat, hogy azokon az előre kiválasztott vállalkozások nyerjenek, valamint a központ felügyelete alá tartozó intézmények kiadásainak igazolására fiktív számlákat állíttatott ki.

Hivatali helyzetével visszaélve a gazdasági vezető több tízmillió forinthoz juthatott így. De nem csak pénzt fogadott el: megfelelt a több mint kétmillió forint értékű Forma-1 belépő, vagy egy harmincmilliós luxusautó használati joga is

– közölte a BRFK.

A nyomozók kedden hajtottak végre nyomozati cselekményeket az ügyben érintett tankerületi központban, valamint  további 27 helyszínen más megyék rendőreivel együtt.

Az összehangolt akció során iratokat, adathordozókat, több mint 63 millió forintot és külföldi fizetőeszközt foglaltak le, valamint két ingatlant zár alá vettek, mintegy 75 millió forint értékben.A tankerületi központ gazdasági vezetőjét a budapesti nyomozók vesztegetés, vesztegetés elfogadása, valamint versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

Három vállalkozót szintén gyanúsítottként hallgattak ki, ők szabadlábon védekezhetnek. A gyanúsítottak köre az eljárás során bővülhet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik