Belföld

Addig menekült a rendőrök elől, míg kigyulladt az autója

Forrás: Magyarország Ügyészsége
Forrás: Magyarország Ügyészsége

Vádat emelt az ügyészség egy 25 éves salgótarjáni férfi ellen, aki az őt üldöző rendőrök elől a 21. számú főúton a forgalommal szemben menekült – olvasható a Nógrád Vármegyei Főügyészség szerdai közleményében.

A vádirat szerint a férfi 2024. január 25-én Pásztón vezette a személygépkocsiját annak tudatában, hogy a Pásztói Járásbíróság 2024. július 12. napjáig eltiltotta a járművezetéstől.

A városban közúti ellenőrzés céljából megállították a férfit, és amikor intézkedés alá akarták vonni, megvárta, hogy a rendőrjárőrök kiszálljanak a szolgálati gépkocsiból, majd menekülni kezdett az autójával. Lakott területen belül 100–110 kilométer/órás sebességgel hajtott az őt követő, megkülönböztető fény- és hangjelzést használó rendőrök előtt, majd a 21. számú főútra vezető felüljárón a körfogalomba a „kötelező haladási irány” jelzőtábla utasítását figyelmen kívül hagyva ellentétes irányban hajtott be. Vele szemben, szabályosan közlekedett Pásztó irányába egy sofőr, aki látva, hogy a vádlott nagy sebességgel közeledik felé, intenzíven fékezett és félrekormányozta az autóját, így el tudta kerülni az ütközést.

A vádlott ezután kihajtott a 21. számú főútra, ahol szabálytalanul megfordult, és 180 kilométer/órára gyorsítva Jobbágyi felé menekült tovább. Jobbágyiban az autója felmondta a szolgálatot, így megállt, majd futva menekült tovább, az autó túlmelegedett motorja pedig kigyulladt.

A KRESZ számos szabályát megszegő férfivel szemben közúti veszélyeztetés bűntette és eltiltás hatálya alatti járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Balassagyarmati Járási Ügyészség, melyben indítványozta, hogy a bíróság szabjon ki felfüggesztett szabadságvesztést, és tiltsa el a sofőrt a közúti járművezetéstől.

Az ügyben a Pásztói Járásbíróság dönt – zárul a közlemény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik