Belföld

Az Európai Parlament Alkotmányügyi Bizottságának alelnökévé választották Magyar Pétert

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Az imént az Európai Parlament Alkotmányügyi Bizottságának alelnökévé választottak – írja Facebook oldalán Magyar Péter. A Tisza Párt elnöke megjegyzi, hogy a voksoláskor Schaller Ernő a Fidesz képviselője és Dobrev Klára szocialista párttársai is ellene szavaztak. „A DK képviselőjében legalább volt annyi taktikai érzék, hogy nem jött be szavazni, hanem egyik párttársát küldte” – írta Magyar.

Alapvetően titkos szavazásról van szó a személyügyi döntéseknél. A fideszes képviselőnek az volt a pechje, hogy először véletlenül név szerinti szavazást rendeltek el és ekkor jól látszott a pirosan villogó szavazógépe. Tehát a Fidesz, amelyik napok óta azon siránkozik, hogy a nagy frakciók kordont vonnak köréjük és nem szavazzák meg a jelöltjeiket különböző posztokra, most inkább együtt szavaz a szocikkal, akik a DK képviselőjét helyettesítették, hogy megakadályozza, hogy egy magyar képviselő (ebben az esetben én) vezető pozíciót kapjon. Összenőtt, ami összetartozik

– írja Magyar, majd hozzáteszi: a Szocialista (DK) – Fidesz nagykoalíció is kevés volt, az Alkotmányügyi Bizottság nagy többséggel alelnökké választotta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik