Belföld

Kétszázmilliós ingatlancsalás: őrizetbe vettek egy nyíregyházi ügyvédet

police.hu
police.hu

Nagyon durván le akartak húzni egy panzióját áruló férfit. A rendőrség őrizetbe vette a két nagykállói elkövetőt, és a valótlan tartalmú szerződést ellenjegyző nyíregyházi ügyvédet is.

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint egy 87 éves balatonszabadi lakos tett feljelentést a rendőrségen május végén. Elmondta, hogy a panzióként is üzemelő ingatlanját szerette volna eladni, és két nagykállói férfi jelentkezett a hirdetésére.

A vevők az eladó korát kihasználva egy nyíregyházi ügyvédhez vitték a férfit, aki már gondosan előkészített papírokkal várta őket. Az ügyvédnél történtekre csak foszlányokban emlékező áldozat másnap feljelentést tett a rendőrségen, a csalárdság pedig hamar be is igazolódott.

police.hu

A vevők pár nap múlva egy olyan, egyértelműen valótlan tartalmú, ügyvéd által is ellenjegyzett szerződést nyújtottak be a hivatalba, ami igazolta volna a vételér megfizetését.

– közölte a rendőrség.

Mivel nyomozás indult az ügyben, azért az adásvételt nem jegyezték be. Ezzel közel 200 millió forint kárt okozó csalást előztek meg a somogyi zsaruk.

A nyomozók július 10-én hallgatták ki a két nagykállói férfit mint társtetteseket, valamint a nyíregyházi ügyvédet mint bűnsegédjüket különösen nagy értékű csalás kísérletének megalapozott gyanúja miatt. A rendőrök mindhárom elkövetőt őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatásukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik