Belföld

Egy fővel többen ültek a kocsiban, 400 euróval akarta megkenni a pénzügyőrt

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Pécsi Törvényszék azt a román férfit, aki meg akarta vesztegetni a pénzügyőröket az Udvari közúti határátkelőhelyen .

A Központi Nyomozó Főügyészség azt közölte, hogy minősített hivatali vesztegetés miatt állították bíróság elé a román férfit, aki június 30-án 400 eurót ajánlott a pénzügyőröknek a határátkelőn, hogy hagyjanak fel a vele szemben megkezdett intézkedéssel.

A tájékoztatás szerint a pénzügyőrök megállapították, hogy a járműben a megengedettnél egy emberrel több utazik, valamint a gépjármű súlya meghaladja a megengedett legnagyobb össztömeget. A férfi a jegyzőkönyv felvétele közben 400 euró készpénzt helyezett el a szolgálati gépkocsi utasterébe azért, hogy az eljáró pénzügyőrök – hivatali kötelességüket megszegve – a megkezdett intézkedést fejezzék be.

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a férfi őrizetét, majd “kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés” bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki. A férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését. A Pécsi Törvényszék 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a férfit, és a 400 euróra vagyonelkobzást rendelt el. Az ítélet jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik