Belföld

Bojár Gábor a Momentumra szavazott, Magyar Péterrel közös minimum van

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Az üzletember felháborítónak tartja, hogy hírértékkel bír az ő személyes kiállása.

A Klubrádió reggeli műsorában reagált arra a Graphisoft-alapító, hogy az elmúlt napokban attólt volt hangos a magyar sajtó, elismerte, pénzzel támogatta Magyar Péter kérésére a Tisza Pártot. Bojár Gábor furcsállotta ezt.

Nem az a hír, hogy adtam pénzt Magyaréknak, hanem, hogy elismertem, mert ezt nem szokták beismerni, és ezt érzem nagy bajnak.

Szerinte olyan magyar vállalkozók még akadnak, akik az elveiket valló, hozzájuk ideológiában közelálló politikai pártokat, civileket anyagilag is támogatnak, de közülük szinte senki nem meri ezt bevallani.

Hogy lesz polgári társadalom, vagy demokrácia, ha nem merjük bevallani nyilvánosan saját elveinket, saját politikánkat?

Ő azért teszi, hogy másokat is erre ösztönözzön. Bojár Gábor kiemelte: politikai ügyben szigorúan magánemberként nyilvánul meg, tőzsdén jegyzett vállalatának semmi köze nincs a politikához. Felháborítónak tartja, hogy hírértékkel bír személyes kiállása, aminek teljesen magától értetődőnek kellene lennie. Magyar Péter világképe nem áll közel az ő szemléletéhez, de benne látja a legnagyobb esélyt az Orbán-rendszer leváltására, és három pontban, közös minimumban egyet is értenek:

  • a vállalkozói működést tönkretevő haveri kapitalizmus elítélése,
  • az atlanti világhoz közelítő külpolitika az oroszbarátság helyett,
  • a demokrácia visszaépítése.

Adománya egyszeri volt az indulásnál, de úgy véli: egyre kevesebb szüksége lesz ilyenekre, mert a Tisza Párt támogatási rendszere kiépülni látszik. Bojár Gábor az általa korábban támogatott Momentumra szavazott az EP-választáson. Sajnálja, hogy nem jutottak be, szerinte Donáth Anna és Cseh Katalin nagyon jó munkát végeztek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik