Belföld

Elismerte Bojár Gábor, hogy Magyar Péter kérésére pénzzel támogatta a Tisza Pártot

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Elismerte Bojár Gábor Graphisoft-alapító a Media1-nek, hogy anyagilag támogatja a Tisza Pártot. Az üzletember a lapnak elküldött válaszában azt írta, bár nem ért mindenben egyet Magyar Péterrel, úgy látja, hogy neki nagyobb esélye van a Fidesz hatalmának megrendítésére, mint bárki másnak.

Úgy láttam azonban (és ebben nem voltam egyedül), hogy most Magyar Péternek nagyobb esélye van a Fidesz hatalmának megrendítésére, mint bárki másnak, beleértve az értékrendjükben hozzám sokkal közelebb álló pártokat is. Ezért vállaltam kérésére az anyagi támogatást, különös tekintettel arra is, hogy eddig még országgyűlési választáson nem indult és így – ellentétben az összes parlamenti párttal – semmiféle állami támogatásban nem részesül

-írja Bojár, aki azonban a pontos összeget nem árulta el, csak annyit írt, hogy az összeg meghaladta a félmillió forintot. Hozzátette, a Tisza Párt beszámolójában jelenik majd meg a pontos összeg.

Azt is írja, reméli, nem az ő támogatása a legnagyobb: „Talán azért tűnik csak fel az én támogatásom, mert én névvel is vállalom.”

Bojár Gábor arról is írt, hogy a rendszerváltás óta mindig támogatott anyagilag néhány értékrendjükben hozzá közel álló pártot és civil szervezetet, „de arra mindig vigyáztam, hogy ez ne legyen akkora, hogy nekem akarjanak megfelelni.”

Az üzletember a Média1-nek küldött válaszában arról is írt, mi az, ami nem tetszik neki a Tisza Pártban és Magyar Péterben. Például az, hogy rosszul viseli a kritikát és nekimegy a független sajtónak. Az sem tetszett Bojárnak, hogy Magyar Péter szerint a Momentum bűnben fogant párt, mert megfúrta az olimpiarendezést. Magyar Péter  EU-ról vallott nézetei sem egyeznek Bojár Gáboréival.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik