Belföld

Bozótvágóval és gáz-riasztó fegyverrel támadt három férfi a saját rokonukra a nyílt utcán

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt és börtönbüntetés kiszabását indítványozta 3 férfi ellen, aki családi haragosukat az utcán megtámadták és késsel megsebesítették.

A vádlottak rokonok, ketten testvérek, a harmadik férfi egyikük fia. A sértett szintén rokonuk volt, a testvérpár nővérének a fia. A vádlottak és a sértett között régi családi viszály állt fenn, amely olykor tettlegességig fajult, illetve többször feljelentették egymást.

A férfiak 2022. május 3-án, délután, a VIII. kerület, Práter utcán haladtak gépkocsival, amikor észrevették a sértettet. A testvérpár gyorsan kiszállt, majd késekkel és gáz-riasztó fegyverrel rátámadtak a férfira. Ezzel akarták a szerintük a családjukat ért sérelmet megtorolni. Az egyik támadó a sértett felé lőtt a gáz-riasztó fegyverrel, de nem találta el. Ezután egy késsel felé szúrt, a megtámadott a szúrást a kezével kivédte, a karja emiatt azonban megsérült. A másik támadó egy bozótvágó késsel sebesítette meg a sértett vállát, miközben társa is többször megszúrta. A harmadik férfi eközben a kocsiból buzdította hangosan apját és testvérét.

Miután észlelték, hogy a támadásra többen felfigyeltek, a támadók visszaültek a kocsiba és sietve elhajtottak.

A sértett ténylegesen 8 napon belüli sérüléseket szenvedett, azonban a bántalmazás erejére, módjára, és a támadott testtájékokra tekintettel fennállt az akár életveszélyes sérülés kialakulásának a reális lehetősége. Ennek elmaradása a vádlottakon kívül álló okoknak volt köszönhető. A Fővárosi Főügyészség a testvérpárt társtettesként, az egyikük fiát bűnsegédként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolja. A főügyészség a vádlottakkal szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik