Belföld

Magyar Péter brüsszeli vonatkozású Orbán-hazugságokról írt

Hétfőn Brüsszelben átvették megbízólevelüket a júniusi európai parlamenti választáson mandátumot szerzett képviselők, köztük Magyar Péter is.

A Tisza Párt alelnöke szerdán a Facebook-oldalánOrbán Viktor hazugságai” címszó alatt a kormányoldal azon európai vonatkozású mondásait vette sorba, amelyek nagy hangsúlyt kaptak a választási kampányban.

Mai hír, hogy a magyar kormány támogatásával Mark Rutte volt holland kormányfőt választották a NATO főtitkárává. Ő az, akit Orbán Viktor holland fickónak nevezett és azt mondta, hogy biztosan nem fogja támogatni a megválasztását

– írta közösségi bejegyzésében Magyar, hozzátéve, hogy a miniszterelnök „a kampányban végig azt hazudta, hogy a NATO háborúba akarja taszítani Európát és Magyarországot”.

Aztán a választás után, a NATO főtitkár jelenlétében ezt is visszavonta. Azóta már a háborúellenes plakátokat felváltották a toborzó hirdetések

– folytatta Magyar.

A politikus szerint Orbán azt is állította, hogy Manfred Weber, a Néppárt elnöke vissza akarja állítani a sorkötelezettséget. Erről is kiderült, hogy hazugság. A valóság az, hogy a fideszes Kövér László és a KDNP szerette volna ezt elérni.

Magyar a Fidesz brüsszeli frakciójának vesszőfutását sem hagyta szó nélkül. Erről azt írta:

Orbánék azt állították a választás előtt, hogy a konzervatív frakcióba fognak beülni az Európai Parlamentben. Mostanra kiderült, hogy nem csak a Néppártban, hanem a konzervatívoknál sem látják szívesen az Unió legkorruptabb kormányát. Jelenleg a fideszes európai parlamenti képviselők Brüsszelben bóklásznak és várják, hogy legalább néhány szélsőséges vagy levitézlett politikus szóba álljon velük.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik