Belföld

„Égjetek kutyák!” – élőben közvetítette a Facebookon egy borsodi apa, hogy égő benzines palackot dobott a fia házára

Minősített emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség azzal a borsodi férfival szemben, aki élőben közvetítette, ahogy égő benzines palackot dob fia házára.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint az apa tavaly július elején egy benzinnel előre megtöltött fél literes műanyag palackkal elment a vele haragos viszonyban lévő fia családi házához egy borsodi kisvárosba.

Az ingatlan udvarához érve a flakon tetején lévő kanócot meggyújtotta, majd “égjetek kutyák!” felkiáltással a házra dobta. A palack lepattant az egyik ablakról és a faszerkezetű előtetős kerti részen a földre esett.

A terhelt fia kiszaladt a házból, majd kiskorú testvérével együtt elkezdték oltani a tüzet és értesítették a tűzoltókat. Az elkövető a saját cselekményét és az oltást is élőben közvetítette egy közösségi oldalon, miközben ismételten a ház felgyújtásával fenyegetőzött. Az ügyészség fegyházbüntetést kért a családfőre azzal, hogy feltételesen se engedjék ki.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik