Belföld

Megüzente Jocónak, hogy vegyen poroltót, majd molotov koktélt dobatott a házára

police.hu
police.hu

Égő molotov koktélt dobtak hétfőn hajnalban egy dunavecsei férfi házának az egyik ablakához. A rendőrök az adatgyűjtések és kihallgatások során rövid idő alatt kibogozták, hogy mi történt.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint segítségükre volt ebben a háznál felszerelt biztonsági kamera felvétele is, ami alátámasztotta a megállapításaikat. A bejelentő és fia elmondták, hogy jó néhány héttel korábban már egy követ is bedobtak az ablakon, illetve pár napja egy cetlit találtak a postaládában, amelyen a „Jocó, vegyél poroltót” felirat szerepelt.

Közben az is kiderült, hogy családfő fia,  Jocó már régóta haragos viszonyban áll egy 40 éves dunaegyházi férfivel, így gyanítható volt, hogy neki szóltak az udvariatlan „üzenetek”.

A kimentett kamerafelvételeken azonban nem az ismert haragos fél volt látható, hanem egy ismeretlen ember, aki a házhoz sétálva meggyújtotta a nála lévő palackba gyömöszölt, benzinnel átitatott, éghető anyagot, és azt bedobta az udvarra, majd elszalad.

Kiderült, a dunaegyházi lakos megismerkedett egy székesfehérvári férfivel, akinek elmesélte, hogy neheztel Jocóra, majd közösen kitalálták, hogy megleckéztetik őt. A haragvó fél elkészítette otthonában a Molotov-koktélt, új barátja pedig éjszaka hozzávágta az ellenfelük házához.

A kunszentmiklósi nyomozók a közveszélyokozás bűntett kísérletével gyanúsított férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását. A 19 éves székesfehérvári cinkostársát még keresik. Ellene elfogatóparancsot adtak ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik